Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Dopings otro reizi

Amerikānis Bhavik Patel kļuva par otro golferi PGA tūrē, kuru diskvalificēja par dopinga pārkāpumu, un viņam vienu gadu būs jāpaliek ārpus sporta. Golfā dopinga kontrole ir spēkā kopš 2008.gada jūnija.

Patel gan ne reizi nav spēlējis PGA tūres turnīrā. Vistuvāk iekļūšanai tūrē viņš bija 2012.gadā, kad pavisam nedaudz pietrūka kvalifikācijas skolas turnīrā. Pēc tam Patel divus gadus spēlēja Web.com tūrē, kur iepriekšējā sezonā naudas listē finišēja 103.vietā un nekvalificējās fināliem.

Neatļautu vielu lietošanu Patel izskaidroja ar neapdomīgu vēlmi pēc iespējas ātrāk atlabt pēc savainojuma. Par notikušo Patel pauda nožēlu, taču cer pēc gada atgriezties sacensībās. Diskvalifikācija viņam stājās spēkā ar atpakaļejošu datumu, tādēļ tā beigsies jau šogad 7.oktobrī.

PGA tūres antidopinga noteikumi neparedz nosaukt aizliegto vielu, ko atrada 24 gadus vecā Patel analīzēs.

Pirmajam pozitīvas dopinga analīzes golfā 2009.gadā fiksēja Doug Barron, kurš spēlēja "Nationwide" tūrē. Viņš tiesājās ar tūri un izcīnīja tiesības atgriezties divus mēnešus pirms diskvalifikācijas beigām, jo saņēma izņēmuma tiesības medicīniska stāvokļa dēļ lietot testosterona preparātus.

Savukārt Vijay Singh 2013.gadā intervijā atzina, ka ārstējoties ir lietojis aerosolu, kas satur sportā aizliegtas vielas. Tūrē gatavojās Singh piespriest diskvalifikāciju, taču neoficiāli zināms, ka pēc golfera apelācijas PGA tūre no sava nodoma atteicās. Singh tad iesniedza prasību pret tūru tiesā, un pušu juridiskā stīvēšanās vēl nav beigusies.

Pēdējās izmaiņas , 15.01.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē