Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Jauni saraksti sezonai

Bez skaļām fanfarām jaunās sezonas kalendārus publicējušas abas profesionālās tūres, kur 2015.gadā iespēja tiekties pēc jauniem sasniegumiem būs Latvijas golferēm. Radikālu izmaiņu nav ne Dāmu Eiropas tūrē (LET), ne "Symetra" tūrē viņpus okeānam.

LET sezona sāksies pēc mēneša Austrālijā, kur startam pieteikusies arī Laura Jansone. Tiesa, pašlaik viņa Austrālijas "Ladies Masters" dalībnieku sarakstā ir ceturtā rezerviste, jo LET spēlētājām paredzēta sava dalības kvota, tādēļ ar kvalifikācijā iegūto tūres kategoriju dalība vēl nav garantēta.

Vēl mazāk vietu LET spēlētājām atvēlēts nedēļu vēlāk paredzētajā Austrālijas sieviešu "Open", savukārt februāra beigās risināsies Jaunzēlandes sieviešu "Open", un arī tās starta listē Laura pagaidām ir ceturtā rezerviste.

Savukārt "Symetra" tūre, kur iespēja startēt būs Kristai Puisītei, startēs februāra priekšpēdējā nedēļas nogalē Arizonā. Pavasara cēlienā turnīru saraksts ir retāks gan LET, gan "Symetra" tūrē, kas ir LPGA fārmtūre, un pilnus apgriezienus varēs uzņemt tuvāk vasarai.

Nemainīgas ir palikušas līdzšinējās tendences, ka "Symetra" tūrē dalībniecēm ir nodrošināts blīvāks kalendārs, no aprīļa piedāvājot mēnesī divus līdz četrus turnīrus. Izņēmums ir tikai tukšā atstātais augusts, kurā nav neviena no sezonas 20 sacensībām, kur balvu fondi parasti būs 100 000 dolāru vai nedaudz vairāk.

Savukārt LET kalendārs ir retāks un ar lielāku turnīru ģeogrāfisko izkliedi, kas neizbēgami ietekmē spēlētāju izdevumus. LET ir lielāki balvu fondi un tikai dažos turnīros golferes sadalīs mazāk nekā 300 000 eiro, tomēr sezonas kalendārs ir visai robains ar tukšu aprīli un tikai vienu turnīru oktobrī. Turklāt kvalifikācijā kategoriju ieguvušās spēlētājas daļā prestižāko turnīru var iekļūt tikai pēc papildu kvalifikācijas, tādēļ 21 turnīra saraksts ir visai mānīgs.

Izaicinājumu jaunajā sezonā netrūks ne LET, ne "Symetra" tūrē, un Latvijas profesionālēm būs iespējas cīnīties par iepriekš nesasniegtiem mērķiem.

Pēdējās izmaiņas , 09.01.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē