Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Ieskats nākotnē

Janvāra sākums ir dažādu prognožu un nākotnes vīziju uzburšanas laiks, tādēļ gluži loģiski, ka arī golfā lūko noteikt globālas perspektīvas. Viens no visu laiku izcilākajiem spēlētājiem Arnold Palmer savā "GolfChannel" slejā vēsta, ka viss ir kārtībā, lai ko arī iepriekš dažādi pētnieki nebūtu teikuši.

Pagājušajā gadā vairāki analītiķi sprieda, vai apmēram 500 gadu vecā spēle nav nonākusi pie pēdējā sliekšņa, jo samazinās spēlētāju skaits. Palmer pesimismam nesaskata pamatu, jo daļu golfu pametušo spēlētāju aizstāj jaunpienācēji, bet starpība nav tik liela, lai to uzskatītu par novirzi no normālas cikliskas attīstības.

Vasarā teju visi apskatnieki pieminēja, ka sporta inventāra tirgotāji ASV atlaida pus tūkstoti golfa profesionāļu. Taču Palmer atgādina, ka golfa inventāra tirdzniecības apjoms salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni samazinājās tikai par diviem procentiem, taču tas aprakstniekiem palika nepamanīts.

Jaunajā gadā Palmer PGA tūrei paredz divas labas lietas - atdzimušu Tiger Woods un jaunu talantu plejādi, kas neļaus atslābināties. Tiger beidzot ļāva sev pietiekami ilgu pauzi, lai dotu ķermenim ļoti nepieciešamo atpūtu, bet pašlaik viņš ļoti disciplinēti atgūst formu. Palmer ir pārliecināts, ka Tiger ir pasaulē dominējošākais un meistarīgākais spēlētājs, kāds jelkad redzēts, un kam nav nepieciešams treneris klasiskā izpratnē. Gluži tāpat kā senāko dienu izcilākajiem spēlētājiem Jack Nicklaus, Gary Player, Lee Trevino un Raymond Floyd, arī Woods pietiks ar padomdevēju ārpus tūres sacensībām, uzskata Palmer.

Savukārt sieviešu golfā Palmer īpaši izcēla 24 gadus vecās Michelle Wie uzvaru "US Open". Spēlētāja, kuru daudzi jau paspēja norakstīt kā īsti neuzspīdējušu zvaigzni, pērnajā vasarā atstāja aiz muguras dažādās likstas, ieguva pārliecību un apliecināja sevi kā izcilu golferi, kam Palmer paredz jaunus spožus panākumus.

Palmer uzslavas izpelnījās arī pasaules ranga līderis Rory McIlroy, kura spēku un lokanību veterāns nosauca par hipnotizējošu. Puikam nobriestot pa jaunu vīrieti, viņa spēle tikai uzlabojas, un Palmer prognozēja, ka McIlroy pavasarī pretendēs uz uzvaru "US Masters". Tas ļautu McIlroy jau 25 gadu vecumā kļūt par visu "Major" turnīru uzvarētāju, savukārt Palmer piebilst, ka viņam pašam tas pašlaik nav izdevies arī 85 gados.

Tuvākās nākotnes izvērtējumā Palmer piekrīt golfa rakstnieka Chris Millard vārdiem, ka sagaidāmais golfa uzplaukums Āzijā un golfa atgriešanās 2016.gada Rio olimpiskajās spēlēs iezīmē sporta veida attīstībā spēcīgas nākotnes perspektīvas. Golfā ir bijuši arī mazāk veiksmīgi laiki, taču tāda ir lietu kārtība visos sporta veidos, atgādināja Palmer, rosinot atcerēties, kāds basketbols NBA bija pirms Larry Bird un Michael Jordan, vai, kā klājās boksam pēc Muhammad Ali spožākās slavas laikiem.

Patiesība ir tāda, ka golfs ir dzīvs, pie labas veselības un pasaulē plaukstošs, rezumē Palmer.

Pēdējās izmaiņas , 07.01.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē