Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Nejauši gadījumi

Dažādu nejaušību ietekmētas situācijas ilgu laiku saglabājas golferu atmiņās, it īpaši, ja tās bijušas nelabvēlīgas. Atšķirībā no citām dzīves jomām golfā arī nejaušības ir iekļautas noteikumu rāmjos, taču situāciju dažādība nereti prasa papildu skaidrojumus.

Providences neparedzētu iejaukšanos jeb rub of the green golfā reglamentē Noteikums 19-1, taču dažos teikumos nav iespējams izsmeļoši aprakstīt visas situācijas, tādēļ golferiem arvien rodas jautājumi, un atbildes uz dažiem no tiem sniedz golf.com noteikumu sadaļa.

Piemēram, situācija, ka, spēlētājam ripinot uz grīna, no pāri lidojoša zosu bara izkrīt spalva, kas nokrīt bumbiņas ceļā un to aptur. Šajā situācijā golfera sāncenši flaitā liedza viņam atkārtot sitienu, norādot turpināt spēli no bumbiņas atrašanās vietas. Taču atbilstoši Noteikumam 19-1, spalvas apturētais sitiens bija jāanulē un jāveic jauns sitiens no bumbiņas atrašanās vietas. Ja šāda nejaušība notiktu ārpus grīna, bumbiņu būtu jāspēlē no tās atrašanās vietas.

Sitiena autoram ne tik patīkams skaidrojums ir par situāciju, kad bumbiņa pēc fērvejā izdarīta sitiena grīna tuvumā trāpa pa iepriekšējā flaita spēlētāja aizmirstu nūju un tādējādi atlec sāņus un paliek bunkurā. Šajā gadījumā svešā nūja tāpat kā iepriekš zoss spalva arī uzskatāma par ārēju faktoru, taču sitiens nav anulējams, jo nav veikts uz grīna.

Jāņem arī vērā, ka Noteikumu 19-1 tikpat bezkaislīgi būtu jāievēro arī gadījumā, ja, piemēram, nokritušās spalvas ietekmē bumbiņa uz grīna būtu novirzīta un iekristu bedrītē. Savukārt par aizmirstu svešu nūju diez vai kāds sūdzētos, ja tā aizturētu bumbiņu ceļā uz bunkuru.

Pēdējās izmaiņas , 06.01.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē