Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Somu ekspansija

Izšķirošajā "Hansabanka Latvian Open" kārtā pēdējā flaita dalībniekiem nebūs jādomā par to, kādā mēlē vienam ar otru sazināties - kungu konkurencē visi trīs labāko rezultātu īpašnieki pēc 36 bedrīšu izspēles ir somi. Viņu pozīcijas gan nav tik drošas, lai aizmirstu par citiem pretendentiem uz uzvaru. Dāmām Laura Jansone otrajā kārtā nospēlēja ar 73 sitieniem un pakāpās uz otro vietu aiz krievietes Marijas Verčenovas.

Astoņniekā pirms izšķirošās kārtas ir visi trīs Latvijas juniori. Labākā pozīcijā ir Kārlis Broders, kurš līderim Tomi Aronen zaudē trīs sitienus un dala 5.vietu ar pašreizējo čempionu igauni Gert Velsberg. Mikum Gavaram un Dāvim Pukstam ir attiecīgi vēl par diviem un trim sitieniem vairāk, kas ļauj ieņemt attiecīgi 7. un 8.vietu.

Aronen, kurš jau vairākus gadus cīnās Skandināvijas Ziemeļu līgas turnīros, vadībā izvirzījās, nospēlējot kārtā divus sitienus zem PAR (70), lai gan piektdien finišēja ar 79 sitieniem. Līdzšinējo līderi Sebastian Kinstedt panāca Niklas Virta, un sekotāju duets līderim zaudē vienu sitienu.

Prognozes par +36 katu izrādījās pārmēru optimistiskas tiem, kuri tā arī nospēlēja. Pēdējie kvalifikācijas robežu kungiem pārvarēja spēlētāji ar +34.

Dāmu cīņās Jansone ar 73 sitieniem nospēlēja tāpat kā Verčenova, kuras pozīcijas pietiekami drošas dara piektdien iegūtais 10 punktu pārsvars. Latvijas juniorēm papildus intriga ir arī cīņa par vietām komandā startam augusta beigās turnīrā Beļģijā. Lai gan uz rietumiem varēs doties četras juniores, kas to vēlas, tikai divas no viņām spēlēs valstu ieskaitē, turklāt baudīs dažādus rīkotāju sarūpētus atvieglojumus. Uz šokolādes lielvalsti pošas arī Mikus Gavars un Kārlis Broders.

Cīņā par 2.vietu Jansones tuvākā konkurente krieviete Jeļizaveta Ņikuļina atpaliek par trim sitieniem. Dāmām izšķirošais flaits svētdien laukumā dosies plkst. 11.10. Vēl pēc 20 minūtēm no pirmā tee sitīs Somijas kungu trio.

Bez īpašnieka arī šoreiz palika hole in one balva, jo "Mercedes" vērts sitiens 13.bedrītē nevienam neizdevās.

Pēdējās izmaiņas , 13.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē