Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Pretim jauniem panākumiem

Līdz ar Ziemassvētku laiku aizejošo pašmāju golfa gadu var uzskatīt par noslēgtu, jo šoreiz decembra beigas nevilina golferus ar iespēju aizvadīt pēdējās spēles. Arī 2014.gads brīžiem lutināja ar panākumiem, bet brīžiem mācīja būt pacietīgiem un neatlaidīgiem.

Latvijas vārds 2014.gadā pirmoreiz parādījās dāmu golfa profesionāļu pasaules rangā, pirmos ieskaites punktus nopelnot gan Kristai Puisītei, gan Laurai Jansonei. Krista aizvadītajā sezonā pirmoreiz sasniedza LPGA tūres kvalifikācijas izšķirošo turnīru un iepazina aizokeāna golfa šovbiznesa aizkulises, vēl jo vairāk iejūtoties ASV golfa pasaulē. Savukārt Laura, trešo reizi pēc kārtas kvalificējoties Dāmu Eiropas tūrei, apliecināja, ka ar nejaušību tam nav nekāda sakara, bet ar ieguldītu smagu darbu gan.

Jaunā sezona parādīs, vai sapnis par olimpisko Rio lido tuvāk mākoņiem, vai tomēr ir noķerams un iejūdzams Lauras un Kristas ragavās. Latvijas abas profesionāles gadu aizvadīja bez galvu reibinošiem lēcieniem, taču pacietīgi turpināja kāpienu augšup pa līkloču panākumu kāpnēm, un likumsakarīgas ir cerības uz iepriecinošām ziņām arī nākamgad.

Aizvadītā sezona arī apliecināja, ka Latvijas golfā pastāv gan ļoti, ļoti smaila, bet tomēr piramīda. Pēc Māras Puisītes lēmuma sportiskai golfa spēlēšanai vismaz uz laiku pielikt punktu, jaunas ambīcijas nopietni pieteica Anna Diāna Švanka, uz nākamo gadu parakstot līgumu ASV ar Campbel universitāti. Kas zin, varbūt arī Māra savu pēdējo vārdu vēl nav teikusi, un jāpatur prātā, ka viņas iekļūšana 2009.gada meiteņu "British Open" ceturtdaļfinālā vēl arvien ir viens no stūrakmeņiem Latvijas golfa sportiskās varēšanas apziņas pamatos.

Gada balvu par cīņasgribu šogad ir pelnījusi arī Linda Dobele, kura "Latvian Open" finišēja 4.vietā, sāpju dēļ praktiski spēlējot vairs tikai ar vienu roku. Austrumtenesijas valsts universitātes komandā Linda ir kļuvusi par vienu no komandas vadošajām spēlētājām un pavasaris būs īstais laiks, lai sasniegtu karjerā pirmo TOP 10, kam rudenī izdevās tikai pietuvoties.

Kungu konkurencē starp Robertu Eihmani un Kārli Broderu dalītie abu pašmāju prestižāko turnīru lauri mudina noticēt, ka līderiem nepietrūks motivācijas jaunajā sezonā. Gluži tāpat kā Tālivaldim Pētersonam apņēmības aizstāvēt jau trīs reizes pēc kārtas iegūto Latvijas midamatieru čempiona titulu. Sagaidāms, ka arvien sīvāka konkurence kļūs Latvijas senioru čempionātā, kur šīgada čempionam Ivaram Gruntem principiālu sāncenšu netrūks.

Pēc Viļa Krištopana stāšanās Latvijas Golfa federācijas vadītāja amatā ar jaunu organizatorisko sparu tika sarīkots Latvijas amatieru čempionāts un "Latvian Open", kas varētu atstāt ļoti pozitīvu iespaidu arī uz LGF nākamgad rīkotajiem turnīriem. Cerams, ka arvien jaunu panākumu apvāršņus sadarbībā ar plašāku atbalstītāju loku izdosies sasniegt, neizsīkstot līdzšinējām noderīgām iestrādēm starptautiskajās golfa organizācijās.

Priecējošas ziņas jaunajā gadā kārosies sadzirdēt no Jūrmalas puses, kur golfa laukuma rekonstrukcijai pamazām, bet nenovēršami jātuvina golferu atgriešanās. Izturību un možu garu jānovēl visu mērogu golfa laukumu īpašniekiem un darbiniekiem, lai iespējas spēlēt golfu mūsu pusē tikai augtu augumā!

Ikvienam lielam un mazam golferim golfs.lv novēl jaunajā sezonā pārpārēm veselības, lai cīņā par savu ieceru sasniegšanu tās nepietrūktu ne sportistiem, ne atpūtniekiem! Un vēl izšķirošos brīžos mazdrusiņ veiksmes, jo brīnumu golfā atšķirībā no Ziemassvētkiem var sagaidīt katru dienu.

Pēdējās izmaiņas , 24.12.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē