Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Tūres karte kabatā!

Minhauzens sevi aiz matiem kopā ar zirgu esot spējis izcelt no purva, toties Laura Jansone svētdien Marokā izcēlās ar līdzvērtīgu golfa varoņklasikas veikumu un ar bērdiju piecas dienas ilgušā Dāmu Eiropas tūres (LET) kvalifikācijas turnīra noslēgumā nodrošināja tūres karti 2015.gada sezonā.

Tiesa, Laura jau ir pieradinājusi līdzjutējus, ka kritiski svarīgās turnīru situācijās spēj izvilkt no piedurknes dūzi jeb šajā gadījumā bērdiju. Tas ļāva kvalifikācijas pēdējo raundu noslēgt ar +1 virs PAR jeb 73 sitieniem, savukārt piecu kārtu summā +1 nodrošināja dalītu 26.vietu. Tas arī bija pēdējais atbilstošais rezultāts, lai dalībai tūrē saņemtu augstāko iespējamo kategoriju, ko var iegūt kvalifikācijā.

Kvalifikācijā, kur startēja 32 valstu 120 spēlētājas, uzvarēja dāniete Nanna Madsen ar rezultātu -17 zem PAR, tuvāko konkurenti anglieti Georgia Hall apsteidzot par diviem sitieniem.

Divos Marakešas golfa laukumos „Samanah” un „Al Maaden” kvalifikācijas pamatturnīrā spēlēja gan dalībnieces, kas iepriekš veiksmīgi startēja priekškvalifikācijas turnīros, gan golferes, kas līdzšinējo nopelnu dēļ bija atbrīvotas no spēlēšanas priekškvalifikācijā. Laura LET spēlēja arī 2014.gadā, taču rangā netika tik augstu, lai automātiski saņemtu tūres karti nākamajai sezonai.

Sagaidāms, ka LET sezona sāksies februārī Austrālijā un Jaunzēlandē, bet vēlāk paredzēti turnīri Āzijā, Āfrikā un Eiropā. 2014.gadā tūrē bija 22 turnīri 18 valstīs ar apmēram 12 miljonu eiro kopēju balvu fondu.

Laura aizvadītajā sezonā pirmoreiz iekļuva profesionāļu pasaules rangā, pēc kura noteiks dalībnieces 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīram. Laura LET spēlēs trešo gadu pēc kārtas, un golferes līdzšinējās gaitas apliecina, ka ar katru gadu viņa tūrē jūtas jo labāk. Ja pirmajā sezonā kats turnīros palika nepārvarēts, tad šogad sezonas otrajā pusē jau bija cita aina, un turnīrā Tenerifē tika dalīta 25.vieta.

Jaunajā sezonā būs jauni mērķi, un Laurai kā nu jau pieredzējušai tūres golferei būs jācīnās par to sasniegšanu, lai doma par spēlēšanu olimpiskajā Rio iegūtu skaidrākas aprises.

LET kvalifikācijas turnīra REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 21.12.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē