Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

DGSA papildina tehnikas arsenālu

Davis Golf Style" akadēmijas tehniskās iespējas papildināja jauna "K-Vest" ierīce, kas paredzēta golferu vēziena 3D analīzei. Jauno aprīkojumu DGSA treneri jau ir likuši lietā, lai apmācības procesā ātrāk panāktu uzlabojumus vēzienā.

Ierīces trīs sensorus izvietoto uz golfera iegurņa, pleca un rokas, taču bez apgrūtinājuma vēzienam, jo aparāts sasaistē ar datoru darbojas bezvadu režīmā. Turklāt mērīta tiek vēziena efektivitāte nevis stils.
 
Visā vēzienā ierīce reģistrē dažādus ķermeņa kustības parametrus - iegurņa un plecu noliekumus grādus, sānisko noliekumu un rotācijas ātrumu iegurnī, plecos un kreisajā rokā. Trenerim ir iespēja iestatīt uzdevumus, lai novērstu kļūdas vēzienā, un apmācāmajam ir atgriezeniska video un audio saite par pareizu vai nepareizu kustību.

Decembra sākumā Dāvis Puksts un Guntars Dobelis piedalījās "K-Vest TPI 3-D" pirmā un otrā līmeņa sertifikācijas programmās. Pēc eksāmenu nokārtošanas Puksts ir "K-Vest" rekomendēts eksperts Latvijā.
 
Puksts uzskata, ka informācijas precizitāte, ko treneris iegūst par audzēkni, ar "K-Vest" ir unikāla, jo tikai 3-D ierīces parāda, kas patiesi notiek vēzienā. Gan Puksta, gan Dobeļa zināšanas vēziena biomehānikā jaunā pieredze pacēla jaunā līmenī, turklāt "K-Vest" lieliski palīdz gan augstākā līmeņa spēlētājiem, gan iesācējiem, kam tā ļoti noder stājas noturēšanai un citām vienkāršām lietām.

DGSA vēsta, ka ar "K-Vest" ierīces parādīšanos akadēmijā ir pieejama liela daļa ekipējuma, kādu izmanto pasaules līmeņa golfa skolās.

Pēdējās izmaiņas , 15.12.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē