Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Cīņā par vietu augstākajā līgā

Ar pirmās kārtas izspēli trešdien Floridā sāksies LPGA tūres kvalifikācijas pēdējais turnīrs, kur golferu sastāvs ekspertu vērtējumā būs viens no visspēcīgākajiem jaunāko laiku vēsturē. Pirmo reizi turnīrs būs tik nozīmīgs Latvijai, jo 154 dalībnieču vidū ir Krista Puisīte.

Pasaulē prestižākās dāmu tūres izšķirošo kvalifikācijas sacensību mērogu raksturo arī izspēles formāts. Golferes līdz svētdienai "LPGA International" "Jones" un "Hills" laukumos izspēlēs piecas kārtas jeb 90 bedrītes.

Augstāku pilna statusa kategoriju dalībai tūrē nopelnīs TOP 20 golferes, bet zemāku kategoriju saņems spēlētājas, kas ieņems 21. līdz 45.vietu. Turnīrā paredzēts arī kats pirms pēdēja raunda labākajām 70 spēlētājām un dalīta atbilstoša rezultāta ieguvējām.

Pēdējā kvalifikācijas turnīrā tiksies golferes, kas nākušas dažādu ceļu. Gan TOP 80 no otrās pakāpes kvalifikācijas, kur savu tābrīža uzdevumu izpildīja arī Krista, gan 20 golferes pēc fārmtūres ranga. Vietu izšķirošajā kvalifikācijā varēja garantēt arī ar vietu pasaules ranga TOP 40 vai LPGA tūres karti 2014.gada sezonā.

Ar spēcīgām golferēm Krista ir tikusies jau iepriekš, taču šoreiz izcilu konkurentu būs īpaši daudz, un ne velti mēdz teikt, ka cīņa par tūres karti ir vēl smagāka par pašu spēlēšanu tūrē.

Spēcīgo konkurenci apliecina pat virspusējs ieskats dalībnieču sastāvā. Ranga TOP 40 pārstāv trīs spēlētājas - Ha Na Jang (25.), Charley Hull (37.) un Sei Young Kim (40.). Jang šogad dalīja 3.vietu "The Evian" čempionātā un ir līdere Korejas dāmu profesionālajā tūrē. Trešo vietu LPGA turnīrā šogad ir ieguvusi arī Hull, kura 2013.gadā bija iekļauta Eiropas komandā Solheim kausa izcīņā. Vēl četras golferes ir no tālākām pozīcijām ranga pirmajā simtā, Birdie Kim rēķinā ir uzvara 2005.gada "US Open", Stephanie Meadow šogad "US Open" bija trešā, un šo sarakstu varētu turpināt vēl ilgi.

Pēdējos 10 gados uzvarai pēdējā kvalifikācijā visbiežāk bija vajadzīgs mīnusa rezultāts padsmitos, tiesa, pērn Jaye Marie Green uzvarēja ar -25 zem PAR. Turnīrā paredzēts 50 000 dolāru balvu fonds, taču šoreiz galvenā vērtība nepārprotami būs tūres kartēm, nevis cipariem balvu naudas ailītē.

Turnīrā būs pārstāvētas 32 valstis, un Latviju rīkotāji līdzās Dienvidāfrikai un Īrijai ir pieskaitījuši golfa eksotikai, taču Kristai tas nav nekas neierasts. Jānovēl, lai Kristai nekas netraucē parādīt savu labāko spēli ceļā uz profesionālā golfa visaugstāko sabiedrību.

Pēdējās izmaiņas , 02.12.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē