Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

LPGA tūre arvien labākā formā

Dāmu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) tūre otrdien iepazīstināja ar plāniem 2015.gada sezonā un vēlreiz apliecināja līdera lomu sieviešu profesionālajā golfā. Nākamajā sezonā tūrē būs vairāk turnīru, pieaugs balvu fonds un jaunu skatu iegūs sezonas pirmais "Major".

Nākamgad LPGA tūrē būs 33 turnīri, bet balvu fonds pieaugs par četriem miljoniem dolāru, pastāstīja tūres komisārs Mike Whan. Sezonas sākums būs janvāra beigās jaunā turnīrā Floridā, savukārt gada pirmais "Major" vismaz piecus gadus sauksies "All-Nippon Airways Inspiration", un tā balvu fonds pieaugs par ceturtdaļu līdz 2,5 miljoniem dolāru. Tāpat kā iepriekš, kad sezonas pirmā "Major" nosaukums bija "Kraft Nabisco Championship", tas risināsies Kalifornijā, "Mission Hills Country Club" laukumā.

Jau maijā tūres vadība paziņoja, ka LPGA čempionātu turpmāk atbalstīs KPMG un jūnijā paredzētajā "Major" turnīrā balvu fonds sasniegs 3,5 miljonus dolāru. Savukārt janvārī paredzētā jaunā turnīra "Coates Championship" īpatnība būs tāda, ka sacensības beigsies sestdien, lai sporta informācijas telpā to neaprītu amerikāņu futbola "Super Bowl" izcīņa.

Nākamgad LPGA tūrē būs par vienu turnīru vairāk nekā šogad, bet kopējais balvu fonds sasniegs 61,6 miljonus dolāru. Šosezon LPGA golferes būs sadalījušas 57,55 miljonus dolāru. 

Vēl pirms dažiem gadiem LPGA tūrē bija tikai 23 turnīri, turklāt nākamgad pasaulē spēcīgākajām spēlētājām jāpatur prātā arī Solheim kausa izcīņa, kas septembrī notiks Vācijā.

Pēdējās izmaiņas , 19.11.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē