Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiskais golfs Valmierā

Ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) akceptu 2015.gada Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde no 3. līdz 5.jūlijam risināsies Valmierā un Cēsīs. Olimpiādes golfa turnīru paredzēts aizvadīt Valmierā.

Abās pilsētās un tām blakus esošajās pašvaldībās notiks sacensības 83% olimpiādes programmā iekļautajos sporta veidos. Valmierā būs sacensības badmintonā, boksā, futbolā, golfā, handbolā, jātnieku sportā, peldēšanā, regbijā, BMX, svarcelšanā, triatlonā, vieglatlētikā, mākslas vingrošanā un volejbolā. Savukārt Cēsīs būs pārstāvēts basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, loka šaušana, paukošana, MTB un šosejas riteņbraukšana, taekvondo un teniss.

Valmieras Kultūras centra direktors Toms Upners uzsvēra, ka vasaras olimpiādi 2015.gadā iecerēts rīkot, lai mudinātu bērnus un jauniešus nodarboties ar sportu un ievērot veselīga dzīvesveida principus. Sacensībās startējošie sportisti būs lielisks piemērs un paraugs saviem vienaudžiem, parādot, ka panākumi un sasniegumi lielā mērā ir atkarīgi no paša ieguldītā darba un attieksmes. Sacensību norise Valmierā un Cēsīs arī akcentēs un popularizēs Vidzemes reģionu kā sporta centru, kas ilgtermiņā ļaus piesaistīt sportistus no Latvijas un ārvalstīm dalībai treniņnometnēs.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus olimpiskajos sporta veidos. Vienlaikus sportisti sacenšas par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē.

Ņemot vērā olimpiādes vērienu un prasības, ka vismaz 65% no programmā iekļautajiem sporta veidiem jānotiek pašvaldības teritorijā vai to pašvaldību teritorijā, kas robežojas ar olimpiādes rīkotājām, Valmieras pilsētas un Cēsu novada pašvaldība vienojās kopīgai olimpiādes organizēšanai.

2013.gadā Latvijas jaunatnes vasaras olimpiāde norisinājās Ventspilī, 2011.gadā – Jūrmalā, bet Valmiera olimpiādes dalībniekus uzņēma 2009.gadā, kad golfs vēl nebija sacensību programmā. Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados.

Pēdējās izmaiņas , 17.10.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē