Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Vizionāri bez rozā brillēm

Eiropas golfa attīstības ceļš nav rozēm kaisīts, un nozari gaida nopietni nākotnes izaicinājumi, uzskata Eiropas golfa laukumu īpašnieku asociācijā (EGCOA). Novembra sākumā par golfa nākotnes attīstības vīziju diskutēs EGCOA rīkotajā konferencē "Vision 2020", kur būs iesaistīti arī daudzu citu nozaru speciālisti.

EGCOA pārskata autori uzskata, ka 2020.gadā vēl jo vairāk diversificēsies cilvēku vēlmes brīvā laika pavadīšanā, un tas uzturēs nopietnus izaicinājumus golfa biznesa pasaulē. Tādēļ varētu akcentēties uzsvars uz piedāvājumu ne tikai iesaistīties sporta veidā, bet, pirmkārt, labi pavadīt laiku ar cilvēkiem, ar kuriem spēlētāju vieno kas vairāk par tīru kaislību uz spēli.

Tātad paļauties uz cerību, ka cilvēki ir uzticīgi ne jau kādai noteiktai nodarbei, bet gan citiem cilvēkiem. Tieši ar golferu vēlmi piederēt pie noteiktas sabiedrības kopienas industrija saista lielākās nākotnes cerības.

Golfa biznesa pasaulē rēķinās, ka līdz 2020.gadam turpināsies aktīvu pārmaiņu laiks, kas var būtiski izmainīt pašreizējo situāciju. Gadsimta sākumā golfa industrijā priecājās par spēlētāju skaita pieaugumu, taču pozitīvā tendence apstājās 2010.gadā ar teju 4,4 miljonu Eiropā reģistrēto spēlētāju maksimumu. Lai gan lejupslīde pēc tam nebija strauja, 2013.gadā reģistrēto golferu kopskaits bija sarucis par apmēram 100 000 spēlētāju.

Jo īpašas bažas raisa golferu īpatsvara izmaiņas dažādu vecuma grupu griezumā. No 2011. līdz 2013.gada pieaugums (11%) fiksēts tikai vecāko dalībnieku grupā virs 60 gadiem, turpretim visstraujākais kritums (-13%) reģistrēts 20-40 gadu veco spēlētāju grupā, un daudz labāka situācija nav arī junioriem un 40-50 gadu veciem spēlētājiem (pa -7%).

EGCOA pētījums arī apliecina, ka Eiropā tradicionālais golfa biznesa pastāvēšanas modelis ir apdraudēts, un kluba biedri, kas gatavi maksāt ikgadēju dalības maksu, iespējams, kļūst par izmirstošu sugu. Kādas atbildes sagatavot iespējamiem nepatīkamiem nākotnes izaicinājumiem, diskutēs EGCOA konferencē no 4. līdz 6.novembrim "Real Club de Golf El Prat".

Pēdējās izmaiņas , 16.10.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē