Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

McIlroy gada balva

PGA tūres balsojumā par gada labāko golferi trešdien nosauca Rory McIlroy, un diez vai šādu iznākumu var nosaukt par negaidītu. PGA tūres biedru balsojumā McIlroy par gada laureātu kļuva otro reizi trijās sezonās.

Kopš balvas ieviešanas 1990.gadā par PGA tūres sezonas labāko golferi vairākas reizes bija kļuvuši tikai Tiger Woods, Greg Norman un Nick Price.

Pa trim uzvarām sezonā PGA tūrē izcīnīja ne tikai 25 gadus vecais McIlroy, bet arī Jimmy Walker, taču vērtējuma svaru kausi pārliecinoši nosvērās par labu pasaules ranga līderim. McIlroy uzvarēja "British Open", Pasaules Golfa čempionāta (WGC) posmā un PGA čempionātā.

Kopš 2008.gada nevienam golferim nebija izdevies uzvarēt sezonā divos "Major", turklāt šāds panākums ir bijis pa spēkam tikai septiņiem spēlētājiem. Ja atceras, ka 2013.gada sezonā McIlroy neuzvarēja nevienā turnīrā ne PGA tūrē, ne Eiropas tūrē, tad pārmaiņas ir patiešām gana spilgtas.

Sezonā 12 turnīros McIlroy finišēja TOP10, kas arī ir labākais rādītājs tūrē, un ne reizi nebija zemāk par 25.vietu. Turklāt McIlroy sezonas regāliju sarakstā ir arī pirmā vieta tūres naudas listē (8,2 miljoni dolāru) un Vardon balva par labāko vidējo rezultātu.

Savukārt amerikāni Chesson Hadley atzina par PGA tūres labāko debitantu. Visu balsojumu rādītāji gan paliks noslēpumā, jo PGA tūre tos neatklāj.

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē