Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Trīs labas lietas

Eiropas golferi svētdien Glenīglsā attaisnoja favorītu statusu un trešo reizi pēc kārtas izcīnīja Ryder kausu, atkārtojot turnīra rekordu. Mājinieku cīņa pret ASV noslēdzās ar rezultātu 16,5:11,5, taču faktiski cīņa bija galā, kad velsietis Jamie Donaldson ar 4&3 pārspēja Keegan Bradley un palielināja Eiropas krājumu līdz 14,5 punktiem.

Tobrīd ASV zuda arī teorētiskas izredzes atspēlēties, un atlika tikai noskaidrot gala rezultātu, kas paliks golfa vēstures grāmatās. Trīs uzvaras pēc kārtas ir garākā panākumu sērija turnīra vēsturē, un amerikāņiem būs gandrīz divi gadi pārdomām, kā izmainīt pēdējā laika tendences.

Ik otro gadu rīkotajā Ryder kausa izcīņā eiropieši pēdējos 10 turnīros ir guvuši jau astoņas uzvaras. Šoreiz zem Eiropas karoga līdzās Ziemeļīrijas, Anglijas, Skotijas un Velsas golferiem spēlēja arī Zviedrijas, Dānijas, Vācijas, Spānijas un Francijas pārstāvji.

Amerikāņi svētdien kādu laiku vēl saglabāja cerības atspēlēt četru punktu deficītu, kas bija iekrājies pēc divu dienu spēlēšanas pāru formātos. Taču pamazām svaru kausi sāka svērties par labu Eiropai, un pirmais pie punkta tika Rory McIlroy. Pasaules ranga līderis rādīja izcilu līdera cienīgu spēli un ar 5&4 pieveica Rickie Fowler. ASV kapteinis Tom Watson pēc mača gan teica, ka amerikāņiem nāvējošs bija rezultāts foursomes spēlēs, kur eiropieši uzvarēja ar 7:1.

Savu lomu godam izpildīja arī skatītāji, kas savējos atbalstīja pamatīgi, un diez vai vēl kādās augsta līmeņa sporta sacensībās var dzirdēt fanu tūksošus skandējam Eiropas vārdu. Skatītāju skaits ik dienu bija ierobežots līdz 45 000 golfa cienītāju, kurus noteica izlozē, jo gribētāju bija daudz vairāk.

Organizatori informēja, ka iespēja redzēt sacensības klātienē bija 75 valstu līdzjutējiem. Savus ieguvumus varēs skaitīt arī Skotijas kasē, jo, pēc valdības aprēķiniem, Ryder kausa sarīkošana ekonomikā iepludinās 100 miljonu mārciņu.

Uzskatīt sevi par golfa pasaules centru Eiropai gan nevajadzētu steigties. Ryder kausa izcīņa notiek kopš 1927.gada, un amerikāņi arvien ir līderi ar 25 uzvarām pret 13 zaudējumiem un diviem neizšķirtiem. Nākamais turnīrs 2016.gadā risināsies "Hazeltine National Golf Club" laukumā Minesotā, bet vēl divus gadus vēlāk trofejas īpašniekus noteiks Francijā.

Ryder kausa izcīņa

Eiropa - ASV 16,5:11,5

Svētdienas spēles

   Rory McIlroy - Rickie Fowler 5&4

   Graeme McDowell - Jordan Spieth 2&1

   Henrik Stenson - Patrik Reed 1up

   Martin Kaymer - Bubba Watson 4&2

   Stephen Gallacher - Phil Mickelson 2up

   Thomas Bjorn - Matt Kuchar 4&3

   Justin Rose - Hunter Mahan a/s

   Jamie Donaldson - Keegan Bradley 4&3

   Sergio Garcia - Jim Furyk 1up

   Lee Westwood - Jimmy Walker 3&2

   Ian Poulter - Webb Simpson a/s

   Victor Dubuisson - Zach Johnson a/s

Pēdējās izmaiņas , 28.09.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē