Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Vēlreiz Eiropa vs. ASV

Golfa sezonā netrūkst dažādu prestižu turnīru, tomēr neapšaubāmi vislielāko publicitāti gūst Ryder kausa izcīņa, kas šoreiz nedēļas nogalē risināsies "Gleneagles" laukumā, Skotijā. Eiropas un ASV komandu cīņas gars un atšķirībā no citām sacensībām neslēptās emocijas piesaista arī tos līdzjutējus, kas citkārt golfa notikumiem īpaši neseko. 

Diskusijas pirms turnīra sākuma ir visdažādākās, un katrs apskatnieks mēģina uztaustīt kādu īpašu noti, kas, viņaprāt, varētu ietekmēt cīņas gaitu. Piemēram, Eiropas kapteinis Paul McGinley komandu motivējošai uzrunai uzaicināja izcilo Anglijas futbola treneri Alex Ferguson, turpretim ASV kapteinis Tom Watson pieaicināja divus Irākas karā ievainotus karavīrus.

Apspriežot Eiropas komandas gatavību, uzmanība tiek pievērsta Rory McIlroy un Graeme McDowell,- vai viņi pēc juridiskiem strīdiem ar savu menedžmenta kompāniju spēs simtprocentīgi visas domas veltīt notikumiem laukumā. Abi Ziemeļīrijas golferi atbild apstiprinoši, taču ne visi tam līdz galam tic.

Daudzi atceras Eiropas komandas teju neticamo izglābšanos pirms diviem gadiem turnīrā ASV un apspriež, kādu ietekmi tālaika notikumi atstās uz abām komandām. Vai eiropieši nedaudz nebūs zaudējuši modrību, vai varbūt ASV tas jo vairāk rosinās revanšam?

Kuru komandu vairāk ietekmēs Skotijas rudens ne visai tīkamais klimats? Piektdienas rītu prognozē aukstu un mākoņainu, tādēļ tribīnes un publika laukumā varētu būt relatīvi remdena.

Var atgādināt, ka visas spēles Ryder kausa izcīņā notiek match-play formātā, tātad katra mača uzvarētāju nosaka pēc uzvarētu bedrīšu skaita. Piektdien un sestdien komandu formātā tiks spēlēts fourballs no rīta un foursomes pēcpusdienā, bet svētdien risināsies individuālās divcīņas.

Katru dienu fourballs un foursome tiks izspēlēts pa četriem punktiem, bet vēl 12 punktus sadalīs svētdien individuālajos dueļos.

Fourball - mačā divu spēlētāju komandā katrs golferis spēlē savu bumbiņu. Komandā labākā rezultāta īpašnieka rezultāts tiek fiksēts kā komandas rezultāts. Ja abu komandu labākie rezultāti ir vienādi, bedrītē tiek fiksēts neizšķirts.

Foursomes - katra komanda spēlē vienu bumbiņu, sitienus izdarot pamīšus, līdz bumbiņa tiek iesista bedrītē.

Ryder kausa izcīņā piektdien paredzēto fourballs spēļu pāri

plkst. 9.35 Bubba Watson/Webb Simpson (ASV) - Justin Rose/Henrik Stenson (Eiropa)
plkst. 9.50 Rickie Fowler/Jimmy Walker (ASV) - Thomas Bjorn/Martin Kaymer (Eiropa)
plkst. 10.05 Jordan Spieth/Patrick Reed (ASV) - Stephen Gallacher/Ian Poulter (Eiropa)
plkst. 8.20 Keegan Bradley/Phil Mickelson (ASV) - Sergio Garcia/Rory McIlroy (Eiropa)

Foursomes spēles būs plkst. 15.15, 15.30, 15.45 un 16 (viss pēc Latvijas laika).
Foursomes pāri kļūs zināmu pēc fourball cīņu noslēguma.

Eiropa: Rory McIlroy (Ziemeļīrija), Henrik Stenson (Zviedrija), Victor Dubuisson (Francija), Jamie Donaldson (Velsa), Sergio Garcia (Spānija), Thomas Bjorn (Dānija), Justin Rose (Anglija), Martin Kaymer (Vācija), Graeme McDowell (Ziemeļīrija), Lee Westwood (Anglija), Ian Poulter (Anglija), Stephen Gallacher (Skotija)

ASV: Bubba Watson, Rickie Fowler, Jim Furyk, Jimmy Walker, Phil Mickelson, Matt Kuchar, Jordan Spieth, Patrick Reed, Zach Johnson, Keegan Bradley, Hunter Mahan, Webb Simpson

Pēdējās izmaiņas , 25.09.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē