Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Reitingā ar divkāršu spēku

Kopš pirmdienas Latvijai ir jau divas spēlētājas golfa profesionāļu rangā - Kristai Puisītei pēc Kanāriju salās aizvadītā Dāmu Eiropas tūres (LET) posma pievienojās Laura Jansone. Pēc šī ranga noteiks arī 2016.gada olimpisko spēļu dalībnieces, un pašlaik abas Latvijas golferes ir apmēram vienlīdzīgās starta pozīcijās cīņā par ceļazīmi uz Rio.

Par "Tenerife Open" dalītu 25.vietu Laura saņēma 0,76 reitinga punktus, kas rangā ļauj ierindoties 711.vietā 918 spēlētāju konkurencē. Krista ieņem 760.vietu ar 0,55 punktiem, ko šosezon nopelnīja par dalītu 5.vietu LPGA fārmtūres posmā. Lai nopietni raudzītu tikt uz Rio, rangā jātiek par apmēram 400 pozīcijām augstāk, kam savukārt nepieciešams desmitkāršot vidējo ranga punktu skaitu.

Taču jau pašlaik rangā vairāk spēlētāju nekā Latvijai Austrumeiropas valstu konkurencē ir tikai Čehijai (4), bet Krievija tāpat ir pārstāvēta ar divām golferēm.

Ranga līdere ar vidēji 11,57 punktiem ir amerikāniete Stacey Lewis, savukārt gan Laurai, gan Kristai vidēji ir pa 0,02 punktiem. Skaidrs, ka LPGA tūres golferēm ir lielākas iespējas gūt prāvākus ranga punktus, jo turnīros no svara ir arī dalībnieku sastāvs.

Tādēļ bez plašākiem komentāriem ir skaidrs, ko golferēm nozīmē LPGA tūres kvalifikācijas otrais posms, kas Floridā, "Plantation Golf and Country Club" divos laukumos, ilgs no 30. septembra līdz 3.oktobrim. Par iekļūšanu izšķirošajā trešajā kvalifikācijas posmā konkurēs 206 golferes, un dalībnieku sarakstā ir gan Laura, gan Krista.

Pēdējās izmaiņas , 23.09.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē