Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvarētāju daudz, veiksminieks viens II

Ja Rīgas kauss nebūtu ceļojoša trofeja, to nāktos zāģēt uz pusēm, jo ar vienādu stroke rezultātu (74) par lielās balvas ieguvējiem sestdien kļuva Niklass Braathens un Normunds Mazjānis. Taču uzvarētāju stableford spēlē „Ozo Golf Club” bija daudz, jo labākos noteica sešās handikapu grupās. Izlozē par apmaksātu ceļojumu uz Pasaules golferu čempionātu Turcijā veiksme uzsmaidīja Aigaram Pērkumam.

 

Balvas stableford spēlē nopelnīja visu grupu uzvarētāji – Braathens (HCP 0-5), Mazjānis (HCP 6-10), Evaldas Čižinauskas (HCP 11-15), Marius Bružas (HCP 16-20), Jānis Uzkliņģis (HCP 21-25) un rezultātu skaitīšanā iepriekš pazudušais Juris Binde (HCP 26-30).

 

Tā kā lietuvieši Latviju Turcijā pārstāvēt tomēr nevarētu, tiesības rudenī ceļot pāri Bosforam atsevišķās grupās nopelnīja labākie no Latvijas HCP karšu īpašniekiem, lai arī viņi nebija pirmie. Tā līdztekus Braathens, Mazjānim un Jansonei pie iespējas iepazīt Pasaules golferu čempionāta norisi no iekšpuses tika Pērkums un Ingemāra Jansone. Augstāko handikapu grupā labākais no latviešiem bija nevis Ģirts Rūda, kā tika vēstīts iepriekš, bet gan grupas uzvarētājs Juris Binde.

 

Pēc izlozes noteikumiem, lai pretendētu uz bezmaksas braucienu, izlozē bija jāpiedalās personiski. Šo iespēju izmantoja Mazjānis un Jansone, bet Pērkums telefoniski informēja, ka ir ceļā uz izlozi, pastāstīja „Ozo Golf Club” direktors Armands Puče. Visiem vienojoties, ka Pērkuma klātbūtne jau var tikt uzskatīta par notikušu faktu, izloze sākās, un Jansone ar Mazjāni izvilka tukšās lozes. Tā kā veiksmīgajai lozei atlika tikai sagaidīt savu saimnieku.

 

Katrā flaitā spēlēja pa četriem golferiem, un turnīrs ievilkās, tādēļ turpmāk rīkotāji visdrīzāk atgriezīsies pie trīs spēlētāju flaitiem, norādīja Puče. Taču savu artavu laika vilkšanā esot ieguldījis ne viens vien golferis personīgi, pārmēru centīgi un ilgstoši gatavojoties gan sišanai, gan citām darbībām uz grīna un ārpus tiem.

Pēdējās izmaiņas , 20.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē