Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Augšup LPGA stikla kalnā

Vasaras beigas iezīmē nopietnu skolas laika sākumu arī golfā - jau pēc pāris dienām sāksies kvalifikācija LPGA tūrē, kur tieksies iekļūt arī abas Latvijas profesionāles Laura Jansone un Krista Puisīte. Pirmajā kvalifikācijas skolas posmā Kalifornijā gan spēlēs tikai Laura, bet Krista cīņā iesaistīsies vēlāk.

LPGA kvalifikācija ir sadalīta trijās pakāpēs, un tikai tās, kas būs veiksmīgākās pēdējā posmā, tiks pie kārotajām tūres kartēm. Taču nākamie posmi būs aktuāli tad, kad pienāks to laiks, bet augusta beigas ir svarīgākais posms pirmās kvalifikācijas spēlētājām, kas tiksies divos "Rancho Mirage" laukumos Kalifornijā.

Turnīrā no 26. līdz 29.augustam izspēlēs 72 bedrītes jeb četras kārtas, lai noteiktu 60 labākās plus pēdējās atbilstošās vietas dalīto pozīciju īpašnieces, kas tiks otrajā kvalifikācijas posmā. Turnīrā nav kata un TOP 60 varētu šķist ne pārāk izaicinošs mērķis, taču aina rādās nedaudz savādāka, ja zināms, ka turnīrā spēlēs 286 golferes no visām pasaules malām. Amatieres kvalifikācijai var pieteikties, ja handikaps nepārsniedz HCP 4.

Nejaušas laimes meklētāju skaitu noteikti samazina arī dalības maksa, kas pirmajā posmā ir 2500 dolāru, bet otrajā pakāpē jau sasniedz 4000 dolāru. Turklāt spēkā ir arī "88" noteikums - ja kādā raundā spēlētājas rezultāts sasniedz divus astoņniekus, līdz ar to turnīrs golferei ir beidzies.

Visas arī pirmajā kārtā finišējušās golferes saņem noteiktu statusu LPGA fārmtūrē nākamajai sezonai, taču faktiski tas neatstāj lielas iespējas tikt spēlēt kādā turnīrā. Cits lieta jau ir otrajā kvalifikācijas līmenī, un Krista tam ir piemērs, jo pērn sasniegtais rezultāts liedza iekļūt trešajā atlases turnīrā, tomēr saglabājās iespēja iespraukties fārmtūrē un vēlāk tur nostiprināties.

Šogad Krista ar LPGA "Symetra" tūrē sasniegtajiem rezultātiem jau ir nodrošinājusi tiesības kvalifikāciju sākt otrajā daļā, kas sāksies septembra beigās Floridā. Vietu kvalifikācijas otrajā posmā Krista nodrošināja ar vietu TOP 120 "Symetra" tūres rangā.

LPGA tūre golferēm pašlaik ir lielais sapnis, taču gan Laurai, gan Kristai daudz ko Latvijas golfā ir izdevies sasniegt pirmoreiz, tādēļ cerams, būs pietuvojies laiks krist arī šai barjerai.

Pēdējās izmaiņas , 22.08.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē