Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Vainšteinam un Rauzam uzvaras Usmā

Aizvadītā nedēļas nogale bija zīmīga ar vēl vienu tradīciju - pļavu golfa čempionāta sacensībām Usmā, kur uzvarētājus noteica divos posmos. Pie pļavu golfa krusttēva Viļņa Baltiņa seniora joprojām vislabāk veicās Romānam Vainšteinam un Gundaram Rauzam, kuri bija labākie attiecīgi 7. un 8.posmā.

Sestdien aizvadītajās sacensībās piedalījās pēdējos četros gados kuplākais dalībnieku skaits - 42 spēlētāji. Kurzemei raksturīgi laikapstākļi - saule, lietus, krusa un lapsenes - pavadīja spēlētājus visas dienas garumā.

Lieliski sagatavotais laukums bija pārāks par lielāko daļu spēlētāju - vīriešu konkurencē zem 100 sitieniem sestdien spēja nospēlēt vien 13 kungi, kamēr dāmu konkurencē tas bija pa spēkam tikai uzvarētājai.

Kungiem pēc 18 bedrīšu izspēles uzvarētāju noskaidroja pārspēlē, jo Vainšteins un Rauza laukumu izgāja ar vienādu rezultātu - 83 sitieniem. Pārspēlē savu meistarību apliecināja Vainšteins, tādējādi izcīnot uzvaru mačā. Trešajā vietā ierindojās Ingars Matisons ar 85 sitieniem. Pie pirmās medaļas sacensībās tika Matīss Bogdanovs, kas uzrādīja labāko rezultātu starp tiem spēlētājiem, kas golfu spēlē pirmo gadu.

Sīvā astoņu dāmu konkurencē vietu sadalījumu izdevās noskaidrot bez pārspēles. Bez atbildes palika Marijas Luīzes Jučmanes pieteikums uzvarai ar 85 sitieniem. Tuvākā sekotāja nespēja pārvarēt maģisko 100 sitienu robežu, bet ar to Līvai Legzdiņai pietika, lai viņai kaklā kārtu sudraba medaļu. Stabila trešā vieta Anitai Šalmei - 109 sitieni.

Savukārt svētdien tika spēlētas deviņas bedrītes un šoreiz pārspēlē, tiesa, ne ar Vainšteinu, uzvaru nodrošināja Rauza. Gan Rauza, gan Matisons deviņniekā atstāja 42 sitienus, tādēļ ar pamatraundu uzvarētāja noteikšanai nepietika otro dienu pēc kārtas. Arī trešās vietas īpašnieku noteica pārspēlē, kur Jānis Zaķis bija pārāks par Andri Jučmani.

Pirmās dienas uzvarētājs Vainšteins ieguva 7.vietu, savas izredzes atstājot 6.bedrītē, kas, neraugoties uz savu PAR 4 statusu, daudziem rezultātu kartītē sagādāja divciparu skaitli. Taču nemainīgas palika pērnās tradīcijas - abos posmos uzvarēja Rauza un Vainšteins, tikai šoreiz otrādā secībā.

Dāmu konkurencē otrā diena bija veiksmīgākā Marijai Luīzei Jučmanei, kura par viena sitiena tiesu noturējās priekšā Everitai Vegerei, bet Sandra Berķe pārspēlē ar Zandu Simanoviču nodrošināja 3.vietu. 

Informāciju sagatavoja
Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 19.08.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē