Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Vidzemes trofejas sadalītas

Aizvadītajā nedēļas nogalē golfa laukumā “Avoti” pie Valmieras norisinājās 16. Vidzemes čempionāts, kur pārliecinošu uzvaru izcīnīja valmierietis Ingars Matisons.  Izspēlēja arī Vidzemes kausu kungiem un dāmām, kā arī Valmieras un Limbažu kausus.

Uz sacensībām bija pulcējušies 28 golferi, bet 16. Vidzemes čempiona titula ieguvēju noskaidroja 18 bedrītēs sitienu spēlē. Turnīrā labāko rezultātu uzrādīja Ingars Matisons, kurš laukumu izgāja ar 66 sitieniem jeb +8 virs PAR. Otro vietu ieguva pērnā gada čempions Gatis Birkavs (70 sitieni), bet trešais bija Romāns Vainšteins, kurš pārspēlē pieveica Jurģi Ābeli (4.vieta), Aivi Vegeru (5.v.), Kristapu Matisonu (6.v.) un Gvido Budreiko (7.v.). Lielās pārspēles dalībniekiem visiem bija vienāds rezultāts – 72 sitieni.

Par Vidzemes kausu bija iespēja pacīnīties jebkuram, kurš laukumu spētu iziet zem sava handikapa, jo sacensību formāts bija HCP neto. Arī šajā kategorijā labāko rezultātu uzrādīja Ingars Matisons, otro vietu ieguva Jānis Upenieks, bet trešais bija Ģirts Mauriņš.

Dāmām Vidzemes kauss tika izspēlēts 15. gadu pēc kārtas un šogad trofeju ieguva Gunita Siliņa, kas pārspēlē uzvarēja pērnā gada čempioni Lindu Lapu. Trešajā vietā ierindojās Zanda Simanoviča.

Uz Valmieras kausu HCP neto formātā pretendēja spēlētāji, kuriem Valmierā vai tās apkārtnē ir dzīvesvieta, darbs vai īpašumi. Turnīra ieskaitē iekļāva pirmajās deviņās bedrītēs sasniegto rezultātu, no kura atskaitīja pusi handikapa. Kausu izcīnīja Kristaps Matisons. Otrajā vietā – Ingars Matisons, bet trešais – Jurģis Ābele.

Līdzīgi kā Valmieras kausu, arī Limbažu kausu izspēlēja dalībnieki, kas dzīvo, strādā Limbažos, vai kam Limbažos ir īpašums. Labākais šajā kategorija bija Jurģis Ābele, bet turpmākās vietas trijniekā ieņēma Ģirts Mauriņš un Arvīds Pīlādzis.

Rīkotāji pateicās visiem spēlētājiem par dalību turnīrā, kā arī teica paldies Mārim Simanovičam un “Eko investors”, Guntaram Skrastiņam un “Roses Roses” un Jānim Matisonam jr. un “Parku serviss” par turnīra atbalstu.

Savukārt svētdien "Avotos" norisinājās 6. Latvijas Austrumu un Rietumu komandu kausa izcīņa, kurā uzvaras laurus plūca Austrumu komanda.

Austrumu komandu pārstāvēja Māris Simanovičs (kapteinis), Zanda Simanoviča, Everita Vegere, Romāns Vainšteins, Aivis Vegers, Kristaps Matisons, Arnolds Čulkstēns, Rihards Simanovičs un Raivo Bāliņš.

Rietumu komandu pārstāvēja Normunds Liepa (kapteinis), Gunita Siliņa, Sandra Berķe, Augusts Rozefelds, Jānis Zaķis, Andris Pētersons, Ainārs Mednis un Gvido Budreiko.

Pirmajās deviņās bedītēs, komandu pāriem spēlējot match-play scramble formātā jeb labāko bumbu, ar 2,5:1,5 labāki izrādījās Austrumu komandas spēlētāji. Otrajās deviņās bedrītēs komandu dalībnieki spēlēja individuālu match-play. Šeit komandu panākumi bija vienādi 4:4.

Tādējādi kopvērtējumā ar 6,5:5,5 uzvarēja Austrumu komanda, kas uzvaras laurus plūca piekto reizi kausa sešu gadu pastāvēšanas laikā.

Informāciju sagatavoja
Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 13.08.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē