Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Sezonas un rezultātu plaukumā

Golfa sacensību sezonas ekvatora šķērsošana iezīmē gan brangāku spēlētāju pieplūdumu, gan lielāku labu rezultātu īpatsvaru, un svētdien "Viesturos" aizvadītā "Signum" kausa izcīņa to vēlreiz apliecināja. Pussimta dalībnieku konkurencē labākajiem bija krietni jāpārspēj pašiem sevi, lai iekļūtu laureātos.

Īsti vasarīgā dienā nopietnākais pārbaudījums gaidīja labāko handikapu grupas dalībniekus, kas šoreiz apvienoja gan kungus, gan dāmas, kam atsevišķa ieskaite nebija paredzēta.

Uzvarētāju noteikšanā neiztika bez nolikuma papildpunktiem, jo divi dalībnieki nospēlēja neto -4 zem PAR. Labāks rezultāts augstāk izvirzīja Jevgēniju Verbicki (attēlā pa kreisi), bet Vjačeslavs Kuziščins ieguva otro vietu. Laureātu trijniekā ar 70 neto sitieniem iekļuva arī Lidija Gavrilova, bet turnīra organizators Andris Rodze (attēlā pa labi) racionāli ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Jau iepriekš bija prognozējams, ka pamatīgs stableford punktu guvums būs nepieciešams uzvarai otrajā handikapu grupā, taču realitāte izrādījās vēl iespaidīgāka par visām teorijām. Ar 40 punktiem šoreiz bija garantēta tikai vieta sešiniekā, bet uzvarētājs Jurijs Dorofejevs karjerā otrajā turnīrā iekrāja 46 punktus. Rihards Mednis un Ainars Mednis ar 45 un 43 sitieniem attiecīgi sadalīja otro un trešo vietu.

Jauniešu konkurencē labākie panākumi šoreiz bija jaunākā gadagājuma jaunajiem spēlētājiem. Uzvarēja Stefans Sprūžs, kurš ne tikai mācēja laukumu izspēlēt ar neto -1 zem PAR, bet arī neaizmirsa nevienu sava panākuma līdzautoru uzvarētāja runā. Ik pa vienam neto sitienam vairāk bija labāko trijniekā iekļuvušajiem Francim un Marlēnai Gavariem.

Īpaša diena "Viesturos" būs pēc nedēļas, kad golferus svētdien gaidīs vienā no sezonas prestižākajiem laukumu turnīriem - golfa kluba "Viesturu" čempionātā, kas notiks sitienu spēles formātā.

Pēdējās izmaiņas , 20.07.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē