Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Trešo reizi Pētersons

Par līdz šim nebijušu ierakstu Latvijas golfa vēsturē parūpējās Tālivaldis Pētersons, sestdien "Ozo" laukumā kļūstot par pirmo trīskārtējo Latvijas midamatieru čempionu. Vēsturisks notikums bija arī pirmoreiz sarīkotajā midamatieru dāmu čempionātā, kur savu vārdu ierakstīja Daiga Puisīte.

Pētersons ar 82 sitieniem palika nepārspēts gan piektdien, kad tika spēlēts no tālākajām starta vietām, gan sestdien, kad labākus rezultātus kungi varēja sasniegt spēlē no dzeltenajiem tee. Pētersonam attiecīgi 82 un 75 sitienu rezultāts ļāva summā finišēt ar 157 sitieniem, kas ir absolūti labākais rezultāts G4S Latvijas midamatieru čempionātu vēsturē.

Otro vietu ar 161 sitienu (85+76) ieņēma Aleksandrs Pāvulāns, bet uz trešo pozīciju sacensību otrajā dienā pakāpās Uldis Sangovičs (88+76) un par vienu sitienu apsteidza Raivi Mackeviču. Latvijas midamatieru čempionāts notika devīto reizi, bet pēdējos trīs turnīros Pētersons konkurentus ir atstājis aiz sevis.

Dāmām midamatieru čempionāta vēsture sākās ar Daigas Puisītes uzvaru un 174 sitienu rezultātu (95+79). Uzvarētāja pēc pirmās dienas dalīja līderpozīcijas ar Gintu Ozoliņu, taču otrajā kārtā apsteidza otro vietu ieguvušo sāncensi par 10 sitieniem. Trešo vietu ieguva Irēna Vītola (187).

Jau tradicionāli G4S sacensību nedēļas nogalei arī šoreiz risinājās atsevišķi handikapa formāta turnīri. Kungiem sestdien par "G4S Open" uzvarētāju nopietnāko HCP grupā kļuva Vitauts Tučkus ar neto 68 sitienu rezultātu, kas ļāva par diviem punktiem apsteigt Pētersonu. Trešo vietu ar neto 70 sitieniem ieņēma Armands Puče.

Labu rezultātu stableford ieskaitē netrūka dāmām - Linda Ķirķe pirmo vietu ieguva ar 42 punktiem un pierakstījās singla handikapos, bet Daiga Puisīte panākumu apvienošanas kārtībā ar 41 punktu bija otrā. Teicamu rezultātu sitienu spēlē sasniedza Anna Diāna Švanka (69), kas viņai ar 40 punktiem ļāva iegūt trešo vietu. Kungiem otrajā handikapu grupā Jāņa Straģa 47 punkti konkurentiem izredzes neatstāja.

Garākā sacensību nedēļas nogale ir Latvijas pirmajai golfa profesionālei Laurai Jansonei, kura sestdien ar 75 sitieniem jeb +3 virs PAR izspēlēja Vācijas dāmu "Open" trešo kārtu un kopvērtējumā pēc trim raundiem ar +2 virs PAR atvirzījās uz 63.vietu. Iespēja pakāpties augstāk būs pēdējā kārtā svētdien.

Pēdējās izmaiņas , 19.07.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē