Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Īsā vasara mājās

Neilgu brīdi mājās šovasar paviesojās pašlaik vienīgā Latvijas golfere pasaules profesionāļu rangā Krista Puisīte. Līdzās dažu formalitāšu kārtošanai un intervijām medijiem Krista bija aizņemta arī jaunā lomā, jo Rīgā ieradusies NBC televīzijas grupa par viņu filmēja sižetu.

Kristai 2014.gads iezīmēja debijas sezonu golfa profesionāļu pasaulē, un cerīgais sākums ir tikai vairojis viņas apņēmību gūt lielākus panākumus jau drīzā nākotnē. Kristas iespaidi profesionālā golfa pasaulē sestdien būs galvenais temats Latvijas Radio raidījumā "Piespēle" (plkst. 13.06), taču golfs.lv ir iespēja golferes dažas atziņas publicēt jau iepriekš.

Saprotams, ka lielu interesi raisīja NBC interese par Kristu, taču talantīgā spēlētāja iesaka vēl mazdrusciņ paciesties, jo viss kļūs zināms, bet mazliet vēlāk. Mediju pasaulē arī valda biznesa noteikumi, un aizokeāna televīzijas giganti nesteidz priekšlaicīgi izklāt uz galda visas savas kārtis pat viņu interešu sfērai šķietami nomaļā valstī. Lai cik fantastiskas būtu NBC iespējas salīdzinājumā ar Latvijas televīzijām, skaidrs, ka bez nepieciešamības un pārliecības par izdošanos viņi nesūtītu uzņemšanas grupu uz Latviju ar vienīgo mērķi veidot sižetu par vienu spēlētāju.

Krista arī padalījās iespaidos par pirmajiem turnīriem profesionāles statusā - starts reģionālajā "Suncoast Ladies Series" izdevās spožs, trijos turnīros ar lielisku rezultātu gūstot divas uzvaras un vienu trešo vietu. Ja turpinājumā "Symetra" tūrē vietas pirmajos turnīros bija tuvāk rezultātu tabulas vidusdaļai, tas ļāva atskārst, ko nozīmē profesionāļa dzīve, un kāda ir šīs maizes garoza.

Datora ekrānā vienu turnīru no otra sacensību kalendārā šķir viens klikšķis, bet reālajā dzīvē tas nozīmē smagu loģistiku ar ilgiem pārbraucieniem, lidojumiem un sekojošu nogurumu. Arī Krista par to pārliecinājās, taču profesionāļa dzīvē visu nosaka rezultāts neatkarīgi no apstākļiem. Ne velti Krista saka, ka astoņu stundu pārbrauciens mašīnā viņai vairs neliekas kas īpašs, un pirms šāda neliela ceļojuma ir pavisam normāli rīta pusē vēl labi patrenēties.

Pēc karjerā pirmajiem sešiem "Symetra" turnīriem, kur tika gūta arī dalīta 5.vieta, Krista ne tikai iekļuva profesionāļu rangā, bet arī attālinājās no tabulas pēdējiem simtiem. Līdz ar to ir skaidrs, ka Latvijas dalība golfā 2016.gada Rio olimpiskajās spēlēs ir reāli sasniedzams mērķis, par kuru, protams, būs jāpacīnās.

Krista atzīst, ka fārmtūrē pašlaik jau jūtas komfortabli un ir gatava konkurēt ar līderēm. Spēlējot ar reitingā labākajām golferēm Krista vēlreiz pārliecinājās, ka šajā līmenī izšķiroša jau ir nevis tehniskā meistarība, bet tas golfs, kas notiek galvā - laukuma plānošana, kā arī reakcija uz veiksmīgiem un neveiksmīgiem sitieniem.

Cītīgi strādājot, Krista ir uzlabojusi fizisko formu un pielikusi sitiena distanci, bet ik brīdi viņa atceras, ka nedrīkst ļauties psiholoģiskiem vājuma mirkļiem. Kad neiet, Krista vienmēr sev atgādina, ka katrs sitiens ir gan noteikta naudas summa, gan līdz ar to arī reitinga dolāri, kas ietekmē vietu rangā un turpmākās izredzes. Spēlē starp sitieniem ir daudz laika domām, un nedrīkst aizdomāties nepareizā virzienā.

Pie tā, ka Amerikā golfa laukumos ir cita zāle un savādāk jāizpilda sitieni, Krista jau ir pieradusi. Ja arī laukumi ir cita dizaina nekā Eiropā, izaicinājums golfa laukumā vienmēr ir universāls un vienāds visā pasaulē.

Līdzšinējie turnīri ir nostiprinājuši Kristas pārliecību par savām spējām, un cīņu par uzvaru šosezon atlikušajos turnīros LPGA "Symetra" fārmtūrē 23 gadus vecā golfere uzskata par reāli sasniedzamu mērķi. Līdz ar to golfs ir Kristas pašlaik vienīgā profesija.

Rudenī Krista spēlēs LPGA tūres kvalifikācijā, kur līdzšinējie panākumi viņai ļaus nepiedalīties pirmās pakāpes turnīrā. Tādējādi ceļā uz LPGA paliek vēl divi pārvarami pakāpieni - turnīri septembra beigās un decembra sākumā Floridā.

Pēdējās izmaiņas , 11.07.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē