Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Jansone tiek tālāk

Neraugoties uz vienu kritisku bedri pēdējā kvalifikācijas kārtā, Laura Jansone trešdien Beļģijā iekļuva 32 labāko meiteņu skaitā un kvalificējās spēlēšanai "Saab International Juniors" izslēgšanas turnīrā. Vēl vairāki juniori spēlēs savas jaunākās vecuma grupas play-off kārtā - ar vienaudžiem varēs pacīnīties Māra Puisīte, kā arī Kārlis Broders un Mikus Gavars.

Izslēgšanas kārtai pēdējās kvalificējās spēlētājas ar rezultātu summā +18 virs PAR, un tieši tā Jansone arī nospēlēja. Ja ne 17.bedrīte, trešdien viņas rezultāts būtu daudz labāks nekā 80 sitieni, pastāstīja junioru līderes tēvs Vilmārs Jansons, kurš arī ir devies uz Beļģiju.

Pēc norauta sitiena Jansone pārrēķinājās, un ar vudu pārsita bumbiņu pāri grīnam īstos brikšņos. Ar tēva un Mikus Gavara palīdzību bumbiņa krūmos un nātrēs tika atrasta un nodropēta, pabeidzot bedrītes izspēli ar septiņiem sitieniem. Konkrētā situācijā tas pat bija veiksmīgs iznākums, atzina Jansons. Viņš ir gandarīts, ka Latvijas golferi šādos turnīros beidzot var līdzvērtīgi cīnīties ar konkurentiem, un "būt vienā barā".

Puišiem kopējā konkurencē Broders kvalifikācijā dalīja 92.vietu 105 golferu konkurencē (+19 virs PAR), bet Gavars (+24) bija 102.. Broderam pēdējās kārtas sākums izrādījās reti neveiksmīgs - pēc divu soda punktu saņemšanas par nokavētu startu nervi darīja savu, un pirmā bedrīte kopumā tika izspēlēta ar deviņiem sitieniem. Arī pirmajā kārtā tika sākts ar astoņiem sitieniem šajā PAR 5 bedrītē.

Pārējām juniorēm neizdevās pacīnīties par vietu lielajā play-off - Māra Puisīte dalīja 50.vietu (+28), Anete Indulēna bija 52.vietā (+29), bet Krista Puisīte ierindojās 54. vietā (+31) 55 dalībnieču konkurencē.

Izslēgšanas kārta ”Royal Golf Club of Belgium” laukumā risināsies pēc klasiskas vienmīnusa sistēmas, zaudētājam izstājoties. Tā kā pāri tiek veidoti pēc kvalifikācijas rezultātiem, Jansoni gaida cīņa ar vienu no līderēm - Dienvidāfrikas golferi Lumien Lausberg (HCP +2). Konkurente būs objektīvi spēcīgāka, jo Lausberg Dienvidāfrikā uzskata par vienu no spēcīgākajām amatierēm, un viņa šogad uzvarēja šajā valstī prestižākajā junioru turnīrā. Tomēr play-off formātā nav vērts steigties pasludināt sevi par zaudētāju jau pirms cīņas. Īpatnēji, ka turnīrs Laurām līdz šim ir bijis veiksmīgs - izslēgšanas kārtā iekļuva ne tikai Jansone, bet arī divas viņas vārdamāsas.

Ceturtdien play-off turnīrā tiks aizvadītas divas kārtas. Mazajos play-off gados jaunākajiem golferiem ceturtdien būs viena kārta - Gavars spēlēs ar vācieti Maximilian Kieffer, Broders - ar portugāli Ricardo Melo Gouveia. Savukārt Mārai Puisītei jācīnās ar savā vecuma grupā labāko rezultātu sasniegušo francūzieti Mathilde Legrand.

Nāciju vērtējumā Latvija meiteņu konkurencē turnīrā ieņēma 14.vietu 17 komandu konkurencē, savukārt puiši palika pēdējā 19.vietā. Meitenēm Latviju pārstāvēja Jansone un Māra Puisīte.

"Saab International Juniors" kvalifikācijas rezultāti: http://www.sij.be/qualif.php?vyear=2005

Nāciju vērtējums: http://www.sij.be/nations.php?vyear=2005

Izslēgšanas kārta meitenēm: http://www.sij.be/matchGirls2005.htm

Mazais play-off jaunākajā grupā zēniem: http://www.sij.be/matchTigers2005.htm

Mazais play-off jaunākajā grupā meitenēm: http://www.sij.be/matchTigresses2005.htm

Pēdējās izmaiņas , 24.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē