Arhīvs
17. Aprîlis, 2024. Rūdolfs, Rūdis, Viviāna
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionu laiks

Latvijas amatieru čempionāta izskaņā svētdien "Ozo Golf Club" laukumā ar izcīnītajiem tituliem apsveica spēlētājus, kas lielos kausus bija saņēmuši jau iepriekš karjerā. Roberts Eihmanis uzvarēja kungu konkurencē, bet Mārai Puisītei izdevās skaists noslēgums pirms pievēršanās profesionālai karjerai ar golfu nesaistītā jomā.

Eihmanis pirms pēdējās kārtas vienu sitienu atpalika no Kārļa Brodera, kam šoreiz neizdevās aizstāvēt čempiona laurus. Par izšķirošu Eihmanis nosauca 7. bedrīti, pirms kuras rezultāts abiem pretendentiem bija vienāds, taču Brodera trīskāršs bugijs nodrošināja konkurentam uzreiz trīs sitienu priekšrocību. Savukārt pēc 18. grīna pamešanas Eihmanis 74 sitienu raundā bija summā iekrājis sešu sitienu pārsvaru.

Summā uzvarētāja rezultāts bija +9 virs PAR, bet trešo vietu ar +20 izcīnīja Harijs Bariss.

Par sarežģītāko spēles daļu uzvarētājs atzina īso spēli un ripināšanu, taču uz grīniem abās pēdējās kārtās veicies labi, un nozīmīgu palīdzību grīnu nolasīšanā čempionam sniedzis arī viņa kedijs. Vienu savu sezonas mērķi Eihmanis veiksmīgi sasniedza, bet turpinājumā čempions cer sadeldēt handikapu, lai varētu tikt spēlēt augstāka līmeņa turnīros Eiropā.

Dāmām Māra Puisīte trīs dienu summā nospēlēja ar +1 virs PAR, kas viņai ļāva noturēt deviņu sitienu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Annu Diānu Švanku. Savukārt trešo vietu ar +30 dalīja Alise Burkāne un Indra Eniņa.

Māra Puisīte kļuva par četrkārtēju Latvijas amatieru čempioni - tik daudz titulu nav nevienai spēlētājai, kopš turnīrs risinās "Ozo" laukumā trīs dienu formātā. Ja pēdējā dienā rezultāts uzvarētāju īpaši neiepriecināja (79), tad pirmās divas kārtas šokējušas pašu čempioni. Kopš ASV augstskolas golferes karjeras beigām Māra teju pāris mēnešus nebija trenējusies un lāga arī spēlējusi, tomēr, pāris nedēļas ciemojoties mājās, negribēja laist garām iespēju uzspēlēt nacionālajā amatieru čempionātā.

Jau nākamo pirmdien Mārai Puisītei sākas jauna patstāvīga profesionālā karjera Teksasā informācijas tehnoloģiju programmatūras uzņēmumā, un pēc pāris dienām viņa jau dosies pāri okeānam. Viena no Latvijas spožākajām spēlētājām negrasās golfu aizmirst, taču sportisko akcentu nomainīs pret iespējām, ko spēle ASV sniedz korporatīvās saziņas uzturēšanai.

Nelāgais augstskolu karjeras noslēgums, kad sadzīviska kājas savainojuma dēļ bija jāizlaiž pēdējās sacensības, Mārai Puisītei bija papildu motivācija šoreiz parādīt labu sniegumu un pielikt skaistu punktu. Cerams, pareizāk gan būtu teikt, ka daudzpunktu. Par nākotni tālākā perspektīvā golfere pagaidām nedomā, taču golfa nūjām apputēt neļaus. Talantīgā čempione arī atzina, ka nezina, cik pievilcīga viņai biroja profesionāles dzīve šķitīs pēc pāris gadiem, un varbūt tad pienāks laiks kādam jaunam pavērsienam. Bet līdz tam viņa sevi pieskaitīs svētdienas spēlētājiem.

Stabili turnīru aizvadīja arī otrās vietas ieguvēja Švanka, kam pēdējā raundā bija labāks rezultāts nekā uzvarētājai. Ja šoreiz rezultāts summā bija vēl divcipara skaitļa plusā, nākotnes perspektīvas parādīja svētdien ar PAR izspēlētā 9. bedrīte. Neliela misēkļa dēļ meitenēm 9. bedrītē bija ierādīta pašas tālākās starta vietas, aiz kurām ir tikai 11. bedrītes fērvejs. Taču arī tas neliedza divu pirmo vietu ieguvējām izspēlēt bedrīti ar PAR.

Gan uzvarētāji, gan citi golferi uzteica turnīra organizatorisko pusi. Golfā daudz pieredzējusī Māra Puisīte novērtēja daudzas šķietami nelielās lietas, kas normāli sarīkotu turnīru padara par izcilu. Gandarīti varēja justies gan rīkotāji, gan sponsori, tostarp Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, kurš kopā ar Latvijas Golfa federācijas prezidentu Vili Krištopanu apbalvoja laureātus.

Vienīgi laikapstākļiem labpatikās svētkus nedaudz pamērcēt, bet, raugoties no pozitīvās puses, bija itin silts un lielākoties bez brangiem vējiem, bet lietus brīžiem sijāja, brīžiem teju nelija nemaz, bet dažbrīd arī gāza ar lielāku joni.

Latvijas golferus drīz jau gaida starts Eiropas komandu čempionāta grupā, un, sacensību kalendāram raiti skaitot dienas, aiz kalniem vairs nav arī "Latvian Open".

Pēdējās izmaiņas , 29.06.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē