Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmās dienas kārdinošās intrigas

Latvijas amatieru čempionāta dalībnieki piektdien "Ozo" laukumā izspēlēja turnīra pirmo trešdaļu un parūpējās, lai nebūtu garlaicīgi ne pašiem, ne citiem. Kungiem pirmo kārtu spoži aizvadīja Kristaps Krištopans, bet dāmu konkurencē saistībā ar Māru Puisīti intriģējošs ir jautājums, ko gaidīt turpinājumā no spēlētājas, kas sāk ar -5 zem PAR pirmajās deviņās bedrītēs?

Skaidrs, ka čempionāta otrā kārta parādīs, vai pirmās dienas sprinteriem būs gana izturības, lai pretenzijas uz visaugstākajām pozīcijām saglabātu arī pirms pēdējā raunda. Turnīra otrā kārta sestdien ļaus skaidrāk nojaust, kurš pretendēs uz līderu flaitu pēdējā raundā, bet kurš varēs cerēt uz izrāvienu no tālākām iedzinēju pozīcijām.

Kristaps Krištopans pēc īgla 14. bedrītē (PAR 5) noturēja PAR atbilstošu rezultātu līdz pēdējām divām bedrītēm, kurās bugiji viņam sagādāja +2. Četri tuvākie konkurenti no līdera atpaliek trīs sitienu tiesu. Ar 77 sitieniem nospēlēja gan pašreizējais čempions Kārlis Broders un Roberts Eihmanis, gan Roberts Bišs un Jānis Spalviņš.

Savukārt Māra Puisīte pirmajā deviņniekā bērdijus krāja tiklab kā PAR 3, tā arī PAR 4 un PAR 5 bedrītēs. Lai gan otrajā deviņniekā līdere reaktīvo tempu nedaudz samazināja, no bugijiem brīvs turpinājums viņai pirms otrās dienas nodrošināja septiņu sitienu pārsvaru pār tuvāko konkurenti Annu Diānu Švanku. Arī Anna aizvadīja itin stabilu raundu, un tikai pēdējās četrās bedrītēs divi bugiji pavērsa vicelīderes rezultātu plusos uz +2.

Kungiem, kam stratēģiskais mērķis ir kata pārvarēšana, jārēķinās, ka šogad robeža, šķiet, būs augstāka nekā turnīrā pirms gada, kad pietika katrā no pirmajām divām dienām noturēties divciparu rezultātā. Šogad iekļūšanai trešajā kārtā slieksnis varētu būt par kādiem pieciem sitieniem augstāks.

Turnīra statistika rāda, ka pretēji ierastajiem bedrīšu handikapa indeksiem, smagākais pārbaudījums pirmajā kārtā bija 8. bedrīte, kur dalībnieku vidējais rezultāts bija 1,95 sitieni virs PAR un netika gūts neviens bērdijs. Turpretim vispielaidīgākā bija 9. bedrīte ar vidēji 0,53 sitieniem virs PAR. Līdzās Kristapam Krištopanam pie īgla spēja tikt arī Kristaps Gulbis, kam arī tikpat veiksmīga bija 14. bedrīte.

Pēdējās izmaiņas , 27.06.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē