Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Labākie amatieri uz starta līnijas

Ar pirmās kārtas izspēli piektdien "Ozo Golf Club" laukumā sāksies vienas no sezonas visprestižākajām sacensībām Latvijas Amatieru čempionāts, kur uzvarētājus noteiks jau 27. reizi. Ar turnīra ģenerālsponsora Rīgas Brīvostas atbalstu rīkotajā čempionātā startēs 92 dalībnieki - 81 vīrietis un 11 sievietes. 

Sacensību noslēguma kārtai pēc pirmo divu dienu rezultātu summas kvalificēsies 54 labākie kungi un visas spēlētājas dāmu konkurencē.

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilis Krištopans ir gandarīts par kuplo dalībnieku sastāvu, kas ir lielākais pēdējos gados un līdz ar to apliecina golfa attīstību Latvijā. LGF prezidente cer, ka turnīrs kļūs par lieliskiem golfa svētkiem, un visiem dalībniekiem novēl sasniegt labākos rezultātus. Viņš arī uzsvēa, ka “Ozo” laukums turnīram ir lieliski sagatavots, lai ikviens spēkus varētu pārbaudīt teicamos apstākļos.

Kungiem viens no galvenajiem favorītiem būs pieckārtējais Latvijas amatieru čempions un pašreizējais titula īpašnieks Kārlis Broders, kam nopietnu konkurenci radīs 2012.gada čempions Roberts Eihmanis. Uz visaugstākajām vietām pretendēs vairāki junioru vecuma spēlētāji, kam jāpatur prātā, ka arī senāka gadagājuma golferiem ir nopietni mērķi.

Mazāks dalībnieču skaits neliegs intrigu dāmu cīņās - ASV studentu sportā (NCAA) gaitas noslēgušajai Mārai Puisītei cīņā par karjerā ceturto titulu jārēķinās ar Annu Diānu Švanku, bet vēl citām spēcīgākajām juniorēm būs iespēja parādīt, cik nopietnas ir viņu pretenzijas uz pjedestālu. Diemžēl, nejauša savainojuma dēļ pērn izcīnītos čempiones laurus nevarēs aizstāvēt ASV augstskolā sezonu aizvadījusī Linda Dobele, kurai sacensību sezona varētu atsākties tikai jūlija beigās.

Arvien ierindā būs dzelzs trio, kas ir piedalījies visos līdzšinējos Latvijas amatieru čempionātos kopš 1995.gada,- Andris Keisels, Māris Gulāns un Vilnis Baltiņš seniors.

Spēlētājiem būs noderīgi zināt, ka atbilstoši sacensību nolikumam bedrīšu starta vietas būs izvietotas tādējādi, lai nodrošinātu ieplānoto laukuma garumu. Praksē tas nozīmē, ka kungiem daļa bedrīšu būs spēlējama no dzeltenajiem, bet daļa - no baltajiem tee. Līdz ar to šajā turnīrā būs īpašs LGF Sacensību komitejas aprēķināts sloups, kas ietekmē spēlētāju handikapu pārrēķinu.

Savukārt rezultātus kluba mājā varēs ērti pārlūkot lielajos ekrānos, un pēc vēlēšanās arī pieturēties pie turnīra atbalstītāju uzsaukta putojoša dzēriena glāzes, ja vien ieraksti rezultātu kartītē nemudinās norobežoties no pasaulīgiem kārdinājumiem.

Pagaidām ne visi golferi vēl ir pieraduši pie "GolfBox" datu centra personiskas lietošanas, taču būtu noderīgi ar to sadraudzēties, jo datu bāze uztur ne tikai lielu daļu informācijas aprites, bet atvieglo arī procedūras, tostarp jau aizvadīto pieteikšanos Latvijas Amatieru čempionātam.

Pēdējās izmaiņas , 26.06.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē