Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Īpašo panākumu diena

Tradicionālajā Līgo kausa izcīņā golferi sestdien "Viesturos" spēlēt sāka astronomiskajā pavasarī, bet turnīru pabeidza jau vasarā, lai gan termometra stabiņš vēl nesteidzās šīm izmaiņām sekot. Taču sirds siltuma pasākumā nepietrūka, ko apliecina pieciem cipariem rakstāmā ziedojumu summa, kas tika savākta mazās Karlas Krugļikovas ārstēšanai.

Ar Līgo kausa izcīņas rekordu īpašajā labdarības sacensību formātā uzvarēja Jan Gustaffson, kurš deviņas bedrītes izspēlēja ar 31 sitienu jeb -4 zem PAR. Te jāatgādina, ka Līgo kausa izcīņā neizdevušos sitienus var anulēt, par to ieskaitot ziedojumos noteiktu summu. Savukārt dāmām labākā bija Ineta Rēvalde ar 38 sitieniem jeb +3 virs PAR.

Rīta pusē debesu pārvaldnieki pagādāja mazliet lietus, lai pārbaudītu, vai golferi nav aizmirsuši lietussargus, taču mērcēšanas mēģinājums nebija ilgs. Gluži kā futbolam piedienīgi laukums tika nolaistīts, lai vēlāk būtu slidenāks un saulstaros spožāks.

Izmantojot reto iespēju, golferi apzinīgi centās īpašajam nolikumam atbilstošā veidā uzlabot savus rezultātus un iekrāja prāvu artavu no kopējās ziedojumu summas, kas sasniedza 11 480,59 eiro. Cipari aiz komata nenozīmē, ka ziedojumos nonāca arī marķieru monētas, bet neapaļais skaitlis radās dažādu valūtu konvertācijas aprēķinu dēļ.

Dalības maksā ziedojumos nonāca 990 eiro, bet vēl 2610 eiro nodrošināja kļūdu labojumi laukumā. Gandrīz divarpus tūkstošus eiro nodrošināja izsolē, kur "Viesturu" īpašnieka Igora Mališkova iedrošināti un rosināti pasākuma dalībnieki tika pie dažādās situācijās noderīgām lietām. Vairāk nekā pusotru tūkstoti saziedoja viesi, divtik vairāk piestiķēja Mališkovs un četrciparu summu nodrošināja arī pasākuma galvenie sponsori "Jurmala Lake Club".

Vēl jo svarīgāk, ka neatkarīgi no ziedojumu avota, savāktā prāvā summa palīdzēs Karlai uzlabot veselību, bet golferi stiprināja pārliecību par savām spējām sniegt nozīmīgu artavu kopīgai un visai sabiedrībai nozīmīgai lietai. Turklāt labie nodomi piepildījās pasākumā, kur netrūka joku un valdīja nepiespiesti viegla un pacilājoša gaisotne. Skanēja dažādu žanru mūzika un darbojās citi izklaidētāji, bet pie mielasta pamatīgi bija piestrādājis "Viesturu" kluba restorāns.

Individuāli pretendējot uz balvām atsevišķajās bedrītēs, īpaši veiksmīgi darbojās Jevgēnijs Verbickis, pārņemot savā īpašumā trešo daļu balvu fonda. Līdz ar to bija tikai loģiski, ka apbalvošanas pasākumā Verbickim roku spieda pasaules hokeja čempionu treneris Oļegs Znaroks. Atsevišķā nominācijā 6. bedrītē balvu nopelnīja arī Mališkovs, taču savu guvumu viņš uzreiz laida izsolē, lai papildinātu ziedojumu summu.

Līgo kausa izcīņa arī šogad apliecināja, ka ir vēl jo stabilāk nostiprinājusies "Viesturu" kalendārā un ar savu īpašo labdarības akcentu piesaista golferus gada garākajās dienās. Līgo kausa dalībniekiem tātad ir pamatotas cerības tikpat siltās noskaņās tikties pēc gada.

Individuālo balvu ieguvēju saraksts aplūkojams ŠEIT

Pēdējās izmaiņas , 21.06.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē