Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pilnīgs SEB Open

Spēlētāju ovācijas turnīra noslēgumā sestdien izpelnījās "SEB Open", kas "Ozo Golf Club" laukumā pulcēja vairāk nekā simtu golferu un paralēli sacensību norisei palīdzēja arī sabiedrībai nozīmīgu procesu virzīšanā. Organizatori pēc saucieniem uz bis solīja jaunu tikšanos, taču nākamajā sezonā.

Laikapstākļi golferiem parādīja visu savu sortimentu - lielākoties spīdēja saule, taču pa kādai bedrītei bija jāizpēlē arī pieturoties pie lietussarga, ja vien kādā citā brīdī to pa gaisu nebija parāvusi spēja vēja brāzma. Kādās sava rezultāta negācijās vainot laiku varētu tikai paši nenovīdīgākie, ko apliecina golferu un turnīra atbalstītāju SEB grupas kopīgiem spēkiem savāktie vairāk nekā divi tūkstoši eiro, ko saņems "Mentor Latvija", lai palīdzētu sabiedrībā labāk iejusties bērniem bez vecāku aprūpes.

Golferu ziņā bija vākt PARus un bērdijus, jo katrs no tiem bija piecu eiro ziedojuma vērts. Tā kā visās rezultātu kartītēs kopā saskaitīja 432 attiecīga rezultāta bedrītes, "Mentor Latvija" dibinātājs Aleksandrs Čakste no turnīra galvenā organizatora Inta Krasta saņēma apliecinājumu par 2160 eiro dāvanu.

Golfs kā lielu tradīciju sfēra sevi apliecināja hole in one izspēlē - arī šoreiz neatradās saimnieks melnajam "Mercedes", kurš būtu gatavs laist pie stūres spēlētāju, kas trāpītu 13. bedrītē ar vienu sitienu. Taču mazu gandarījuma balviņu 13. bedrītē saņēma diezgan daudzi - par trāpījumu uz grīna pienācās ļoti kvalitatīva bumbiņa.

Vietu sadalījumu laureātu sarakstā ietekmēja arī paši pēdējie flaiti, kur Gvido Budreiko nodrošināja uzvaru kungu spēcīgāko handikapu grupā. Uzvarētājs atzina, ka nākamo tik veiksmīgu dienu - 81 sitiens un neto -4 zem PAR - droši vien būs jāgaida vairākus gadus. Par vienu neto sitienu vairāk bija otrās vietas ieguvējam Ilmāram Naglim senioram, bet Gatis Liniņš ieguva 3.vietu ar neto -2 zem PAR.

Kungiem otrajā grupā uzvarēja Valdis Muižnieks ar 41 stableford punktu, un uzvarētājs atzina, ka iekļūt pārpildītajā turnīrā bija teju vai grūtāk nekā uzvarēt. Jau iepriekš Muižnieks bija palicis gaidītāju listē un velti nogaidījis kaut viena reģistrēta dalībnieka neierašanos, savukārt pirms "SEB Open" pārliecinājās, ka pat ļoti laicīga pieteikšanās var būt novēlota. Rīkotāji spēlētāja neatlaidību nolēma uzteikt ar sava veida īpašo ielūgumu jeb wild card, ko Muižnieks nekavējās izmantot, turklāt recepcijas meiteņu atsaucību pratās novērtēt ar konfekšu kasti.

Dāmām laureātu trijniekā iekļuva Mārīte Kāpostiņa (38), Ilze Krūskopa-Kaleine (37) un Skaidrīte Verbicka (36), savukārt kungiem vienu punktu aiz Muižnieka palikušie Juris Burdastovs un Aivars Veiss ar 40 punktiem sadalīja attiecīgi otro un trešo vietu.

Tradicionāli "SEB Open" pasniedza balvas arī labākā rezultāta īpašniekiem sitienu spēlē. Dāmām Linda Ķirķe kausu nodrošināja ar 86 sitieniem, bet viens emocijām bagāts četrputs par viena punkta tiesu liedza viņsi iekļūt trijniekā dāmu stableford vērtējumā. Kungiem izcēlās soms Mikko Alatalo ar 79 sitieniem.

"Ozo Golf Club" centīgi darbojās arī Laura Jansone, taču Latvijas pirmās profesionāles sistās bumbiņas viena pēc otras lidoja treniņlaukumā, jo spēlētāja arī īsas viesošanās laikā mājās gatavojas nākamajam turnīram Dāmu Eiropas tūrē. Kaimiņos Jansonei treniņlaukumā bija arī "Mentor Latvija" dalībnieki, kas komandās izspēlēja savu turnīru un noskaidroja godalgoto vietu ieguvējus.

Organizatori cer, ka nākamgad iekļūt "SEB Open" dalībnieku vidū izdosies iekļūt arī tiem, kas šogad palika aiz svītras. Tiesa, kopējais dalībnieku skaits diez vai piedzīvos lielas izmaiņas, jo visiem kopīga turnīra noslēguma daļa ir vienlīdz svarīga vērtība.

Pēdējās izmaiņas , 14.06.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē