Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Uz Lietuvu pēc Baltijas kausa

Latvijas mērķis nedēļas nogalē Baltijas kausa izcīņā ir tikai viens - svētdien mājās no Lietuvas atgriezties ar izcīnītu trofeju, apņēmīgi noskaņots pirms starta ir komandas kapteinis Ivars Grunte. Sastāvu mērķa sasniegšanai Grunte uzskata par atbilstošu, taču kapteinis rēķinās ar smagu cīņu pret mājiniekiem, kas būs pulcējuši spēcīgākos golferus.

Pēc dalības kvalifikācijas sacensībās vietu Latvijas komandā nodrošināja Roberts Eihmanis, Harijs Bariss, Nikolajs Keņins, Aleksandrs Pavulāns un Daniels Henilans, savukārt pēc kapteiņa izvēles sastāvam pievienosies Edgars Zālītis. Dāmu cīņās piedalīsies Dana Zālīte un Indra Eniņa, savukārt junioru sastāvā iekļuva Anna Diāna Švanka, Alise Burkāne, Rūdolfs Ķelle un Roberts Bišs.

Grunte atzina, ka viņa izšķiršanās pieaicināt komandā Zālīti kādam var šķist negaidīta, taču lēmuma pieņemšanā no svara bija gan turnīra match-play formāts, gan psiholoģijas aspekti. Zālītis ir pierādījis sevi kā lielisks match-play golferis, kura pozitīvā agresivitāte veicinās kaujiniecisku noskaņojumu un uzlabos komandas garu, savu izvēli pamatoja Grunte.

Visi Latvijas komandā iekļuvušie golferi un viņu varēšana Gruntem ir labi zināma, taču kapteinis atzina, ka būs vēl jāpalauza galva par kungu pāru saformēšanu komandu foursomes un fourball cīņām. Turnīra nolikumu organizatori vēl nav izplatījuši, un iespējams, tajā būs kādas izmaiņas, taču sagaidāms, ka koncepcija ar komandu cīņām un individuālajiem dueļiem paliks nemainīga. Turnīrs risināsies divas dienas sestdien un svētdien.

Baltijas kausa izcīņa šogad notiks bez igauņu piedalīšanās - ziemeļu kaimiņiem faktiski pietrūka gribēšanas turnīrā spēlēt, lai kādus aizbildinājumus tam nemēģinātu rast. Igaunijas golfa pašreizējais līmenis ļautu nokomplektēt ne vienu vien kaujasspējīgu sastāvu, bet, acīmredzot, intereses ir citas. Grunte atbalsta nostāju, ka līdz ar to Igaunijā Baltijas kauss kādu laiku nebūtu rīkojams, bet gadījumā, ja ziemeļnieki arī turpmāk būs tikpat apātiski, būtu vērts paraudzīties uz Baltijas jūras otru pusi un pieaicināt Poliju, kur golfs arī piedzīvo uzplaukumu.

Taču igauņu nepiedalīšanās Latvijas komandas spēli Lietuvā nepadarīs par pastaigu, jo sastāvs mājiniekiem būs maksimāli spēcīgākais. Grunte vērtē, ka lietuvieši šogad būs spēcīgāki nekā igauņi pirms gada "Ozo Golf Club", kur Latvijas golferi atguva Baltijas kausu.

Turklāt jārēķinās, ka turnīrs risināsies jaunajā "Vilkes Golfo Klubas" netālu no Baltkrievijas un Polijas robežas. Laukums Latvijas golferiem tātad nezināms, un būs jāpacenšas to izpētīt treniņu raundā piektdien. Pirms starta Latvijas golferi piektdien vēl tiksies komandas sapulcē, bet uz sacensību vietu spēlētāji ceļos vairākās grupās.

Jārēķinās arī, ka Latvijas komandas sastāva lielāko daļu noteica pēc kvalifikācijas rezultātiem sitienu spēles sacensībās, kas vēl negarantē augstus panākumus psiholoģiski sarežģītajās match-play cīņās. Latvijai ir labas izredzes paturēt Baltijas kausu savā īpašumā, taču tikai svētdien pievakarē kļūs zināms, vai izvirzītais mērķis tiks sasniegts.

Latvijas komanda Baltijas kausa izcīņā

Kungi: Roberts Eihmanis, Harijs Bariss, Nikolajs Keņins, Aleksandrs Pavulāns, Daniels Henilans, Edgars Zālītis

Dāmas: Dana Zālīte, Indra Eniņa

Juniori: Rūdolfs Ķelle, Roberts Bišs

Juniores: Anna Diāna Švanka, Indra Eniņa

Pēdējās izmaiņas , 10.06.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē