Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Ar specializāciju procentu bilancē

KPMG auditoru publicētajā 2013.gada Eiropas golfa apskatā arī Latvija ir pieminēta pozitīvā aspektā, taču tiktāl, cik sniedzas procentuāla izteiksme. Latvija kontinentā ir TOP 5 valsts pēc junioru golferu īpatsvara, bet absolūtos skaitļos, protams, ir citi smagsvari. Citviet statistikā arī procentos ne viss ir spoži.

Latvijā juniori ir 23% no visu golferu kopskaita, kas ir piektais labākais rādītājs Eiropā. Taču visi pirmrindnieki pārstāv golfa jaunattīstības valstis - augstāk par Latviju ir Turcija (52%), Grieķija (27%), Serbija (26%) un Rumānija (24%).

Turpretim pēc dāmu īpatsvara golfa sabiedrībā Latvija statistikā ir bēdīgos atpalicējos ar 11%, par vienu procentu apsteidzot tikai Bulgāriju. Aktīvākās dāmas ir Vācijā un Austrijā, pārsniedzot trešdaļu golferu kopskaita. Turklāt Vācija ir līdere arī absolūtos skaitļos.

Tāpat kā Igaunija, arī Latvija ir atzīta par valsti, kur pieprasījums pēc golfa ir pirmatnējā līmenī, piesaistot sporta veidā mazāk nekā 0,2 procentus valsts iedzīvotāju. Starp citu, nobriedušu rādītāju jeb 5% ir sasniegušas tikai divas Eiropas valstis - Zviedrija un Islande.

Par vienotu golfa teritoriju uzskatītā Apvienotā Karaliste un Īrija iekļaujas valstu grupā, kur golfu spēlē 1-5% iedzīvotāju. Vācija, Francija un Spānija ir grupā ar augošu pieprasījumu (0,2-1%), kur no Austrumeiropas ir pārstāvēta tikai Čehija.

Toties igauņi ir pakāpušies augstāk par pēdējo grupu pēc golfa piedāvājuma valstī. Igaunija ir grupā, kur uz katru golfa laukumu ir 100 000 līdz 300 000 iedzīvotāju. Latvija kopā ar Poliju, Lietuvu un Austrumeiropas dienvidiem ir sākuma grupā, kur attiecīgais rādītājs pārsniedz 300 000 cilvēku. Piedāvājuma maksima grupā līdzās Zviedrijai un Islandei ir arī Apvienotā Karaliste un Īrija.

Lielākais golferu skaita pieaugums fiksēts Lietuvā (50%), bet skaidrs, ka uz pieticīgas bāzes fona. Par daudz nopietnāku signālu pētījumā uzskatīts fakts, ka Britu salās un Īrijā pēdējos piecos gados reģistrētu golferu skaits sarucis par 228 000 spēlētāju. Tomēr Britu salas un Īrija joprojām ir kontinentā lielākais golfa smagsvars ar 29% Eiropas spēlētāju un 44% laukumu.

KPMG 2013.gada APSKATS

Pēdējās izmaiņas , 05.06.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē