Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

No tālākām pozīcijām rangā

Latvijas golfa sezonas nozīmīgākie turnīri vēl ir priekšā, taču citviet Eiropā jau risinās sacensības, kas ietekmē vietu sadalījumu pasaules amatieru rangā. Dalība Lietuvas amatieru "Open" ļāva punktu krājumu papildināt arī vairākiem Latvijas spēlētājiem.

Līdz ar Kristas Puisītes un jau iepriekš arī Lauras Jansones pāriešanu profesionāļos Latvijai amatieru rangā jālūkojas tālākos simtos dāmām un tūkstošos kungiem, lai atrastu savējos. Pašlaik visaugstākajā pozīcijā ir Māra Puisīte ar 484.vietu dāmu reitingā, taču arī viņa gaitas ASV augstskolas komandā ir noslēgusi, kas neatstās tik daudz iespēju krāt reitinga punktus.

Pēc karjerā pirmajiem turnīriem ASV studentu golfā 754.vietā rangā ir Linda Dobele, bet tuvu pirmajam tūkstotim ir Anna Diāna Švanka, kura ierindota 1114.vietā. Savukārt trešajā tūkstotī ir Ieva Čače, Dana Zālīte un Indra Eniņa.

Tikmēr kungiem visaugstāk pasaules amatieru reitingā Latvijas spēlētāju konkurencē ir Kārlis Broders, kurš šonedēļ ierindots 1820.vietā. Relatīvi netālu pēc reitinga punktiem ir Roberts Eihmanis, kurš pašlaik ir 2129.vietā, un ar labiem rezultātiem sezonas turpinājumā var pretendēt kļūt par līderi Latvijas spēlētāju konkurencē.

Tālākās pozīcijās piektajā tūkstotī ir Mikus Gavars, Roberts Bišs, Kristaps Krištopans un Kristaps Gulbis. Kopumā ranga punktus pēdējās 52 nedēļās ir guvuši 10 Latvijas golferi. Saprotams, ka nebūt ne visiem vieta pasaules amatieru rangā ir nozīmīgs rādītājs, tomēr zināmu priekšstatu par vidējo spēles līmeni attiecīgajā valstī tas tomēr sniedz.

Ranga līderi tikmēr ir amerikānis Patrick Rodgers un Austrālijas golfere Minjee Lee dāmu konkurencē.

WAGR rangs

KUNGI

DĀMAS

Pēdējās izmaiņas , 04.06.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē