Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Laila Spānijā krāj prasmes Latvijas izlasei

Viena no spēcīgākajām Latvijas jaunajām golferēm Laila Forstmane regulāri trenējas un spēlē Spānijā, tādēļ viņas gaitas un panākumi ir mazāk pieminēti nekā tuvāk mājām spēlējošām sportistēm. Taču Laila ir Latvijas U-16 izlases dalībniece, un ar panākumiem spēlē Jason Floyd akadēmijas (JFGA) junioru tūrē.

Tūres sezonā vēl palikušas trīs sacensības, un Laila cīnās, lai saglabātu pirmo vietu kopvērtējumā HCP neto formātā.

JFGA tūre risinās no septembra līdz jūnijam 12 līdz 18 gadu veciem jauniešiem, turklāt rezultātus gan puišiem, gan meitenēm uzskaita vienā grupā sitienu spēles un HCP neto formātā. Lai gan tee ir katram savi, Lailai sitienu spēlē ir grūti cīnīties ar 18 gadus veciem puišiem, bet neto ieskaitē viņa ir galveno titula pretendentu vidū.

Tomēr Lailai arī neto ieskaitē cīņas turpinājums par 1.vietu nebūs viegls, jo līderos viņa vienīgā nav JFGA audzēkne. Uz JFGA Laila nepārgāja, lai nebūtu jāmaina skola un nenāktos risināt arī vairākas citas sadzīves problēmas.

Katrā JFGA turnīrā var piedalīties jebkurš junioru vecuma dalībnieks, bet kopvērtējumā tiek iekšā tikai tie, kas gatavi piedalīties tūrē visas sezonas garumā. Katrā tūres posmā par iegūtu vietu saņem punktus, kas summējas kopvērtējumā. Vairāki turnīri sezonā ir arī ar dubultu punktu skaitu.

Maija vidū posmā "Aloha Golf Club" laukumā Laila izcīnīja 3.vietu un mazliet nostiprinājās kopvērtējuma 1. vietā. Rezultāts sarežģītajā laukumā bija +7 virs PAR jeb 79 sitieni.

Latvijā Laila arvien ir Rīgas Golfa skolas audzēkne, un viņas mīļākais laukums joprojām ir "Ozo". Andalūzijā Laila visas ziemas garumā trenējas jau ceturto gadu ar savu treneri Camillo Lopez un visu laiku var saņemt arī Manuel Pinero konsultācijas. Šis treneru duets ir Lailas lielākais ieguvums golfā un jau šobrīd devis milzu ieguldījumu viņas spēlē.

JFGA tūre izvēlas sacensībām labākos Costa del Sol laukumus, kas jaunajiem spēlētājiem ļāvis iepazīt "San Roque Old" un "Valderrama" laukumu, kur 1997.gadā notika Ryder kausa izcīņa. Profesionāļu sacensības risinājušās arī tūres laukumos "Aloha" un "Valle Romano".

Tūre Spānijā ir gana atpazīstama, lai noslēguma sacensības filmētu "Andalucia GolfTV". Pērn jūnijā pēdējais turnīrs risinājās "Aloha" laukumā, un intervijā savu viedokli par tūri pauda arī Laila (VIDEO). Lai gan televīzijai misējās Lailu pieskaitīt Anglijai, viņa ir padarījusi Latviju atpazīstamāku arī Spānijā, un šādas kļūmes medijiem diez vai atkārtosies.

Pēdējās izmaiņas , 21.05.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē