Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

R&A uz radikālu pārmaiņu sliekšņa

Divu kardināli nozīmīgu un savstarpēji saistītu lēmumu pieņemšanu apspriež tradicionāli konservatīvajā "Royal & Ancient Golf Club", kas lielā mērā nosaka golfa dzīves virzību visā pasaulē ārpus Ziemeļamerikas. R&A ne tikai apspriež iespēju uzņemt klubā sievietes, bet pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē lēmumu varētu pieņemt neklātienes balsojumā.

R&A sekretārs Peter Dawson pastāstīja, ka žūrija izvērtē iespēju 18.septembrī veikt balsojumu pa pastu, lai gan nekad iepriekš kas tāds nav noticis. Kluba noteikumi paredz, ka biedri var balsot tikai klātienē, un jau 260 gadu nav bijis savādāk.

Dawson cer, ka golfa nākotnes labad tiks akceptēta sieviešu uzņemšanas iespēja, taču uzsvēra, ka izšķiršanās būs kluba biedru ziņā. Pirms diviem gadiem sievietēm atvērts kļuva arī "Augusta National", kas atšķirībā no "Royal & Ancient Golf Club" ir absolūti privāts klubs.

Būtiski, ka "Royal & Ancient Golf Club" nav tas pats, kas biznesa atzars "The R&A", ko nodibināja pirms 10 gadiem, lai pārvaldītu golfa noteikumus, organizētu "British Open" un pārvaldītu citas biznesa jomas. "The R&A" strādā arī sievietes, taču ne vadošos amatos, savukārt komitejās un padomē vietas ieņem "Royal & Ancient Golf Club" biedri.

R&A ir apmēram 2400 biedru visā pasaulē.

Pēdējās izmaiņas , 14.05.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē