Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Soli tuvāk vasarai un rekordiem

Arvien pieaugot spēlētāju skaitam "Viesturu" pavasara turnīros, golferi svētdien izmēģināja spēkus Pirmā kausa izcīņā. Lielākajai daļai pēc ziemas pauzes rezultāti bija pavasarim atbilstoši, taču uzvarētāji un jauniešu grupas spēlētāji apliecināja, ka labam sniegumam ir piemērota arī aprīļa pirmā puse.

Pēc itin jauka rīta cēliena augstākie spēki nolēma pārbaudīt golferu nodomu nopietnību, pamērcējot spēlētājus ar visai jaudīgām lietus šaltīm un sparīgiem vēja pūtieniem. Lai gan vēlāk stihija pierima, savu iespaidu uz golferu spēli, kas daudziem pēc ziemas miera vēl ir mošanās stadijā, tā tomēr atstāja. Taču gaisa ūdeņi un visai siltais laiks palīdzēs ātrāk sazaļot laukumam, kas līdz ar to uzlabosies tāpat kā golferu spēles prasmes.

Sīva spēkošanās par uzvaru risinājās tikai jauniešu U-21 ieskaitē, bet pārējās grupās pirmās vietas ieguvēji bija pārāki ar izteiktu pārsvaru. Kungiem spēcīgāko handikapu grupā Andris Rodze palika nepārspēts ar neto 72 sitieniem un tuvāko konkurentu Edmundu Jansonu apsteidza par neto septiņiem sitieniem. Līdzās atbalstītāju balvām uzvarētāji saņēma arī kaut ko no "Viesturu" partneriem Lietuvā "Capitals Golf Club".

Kungiem otrajā HCP grupā Mareks Bažovskis uzvarēja ar 33 stableford punktiem un otrās vietas īpašniekam Arvim Zeilem bija priekšā par pieciem punktiem. Bažovskis atzina, ka ziemā par golfu nebija aizmirsis, un treniņos ieguldītais darbs ir devis acīmredzamus rezultātus.

Ārpus U-21 grupas labāk par savu handikapu nospēlēja tikai Lidija Gavrilova, likumsakarīgi kļūstot par uzvarētāju dāmu konkurencē. Gavrilovas rēķinā bija 37 punkti, savukārt Vita Priedīte otro vietu ieguva ar 30 punktiem.

Sportiskāka konkurence cīņā par godalgotajām vietām bija U-21 grupā, kur Roberts Bišs bija labākais ar neto 68 sitieniem, un par diviem neto sitieniem apsteidza otrās vietas īpašnieci Kristiānu Valdmani. Dienas labākā rezultāta īpašnieks sitienu spēlē Roberts Eihmanis ar analoģisku 71 sitienu neto vērtējumā bija trešais.

Uz nākamo turnīru "Viesturi" ielūdz Lieldienu svētdienā, kad risināsies "Venden" kausa izcīņa. Varbūt tieši tad par princi pārtaps šī radība, kas atgādina, ka ne jau tikai Floridā pa tee staigā respektabli mošķi,

Savukārt "Davis Golf Style" akadēmija gatavojas jubilejai, par kuras pasākumiem golfs.lv informēs atsevišķi. Tālāk seko neliels pieteikums no DGSA saistībā ar gaidāmiem notikumiem: "Tuvojas DGSA jubileja, kas ir 16.aprīlī. Treneru noslodze ir ļoti augsta, bet šajā nedēļā ir sagaidāmi kādi ļoti īpaši piedāvājumi, arī no visaugstākā līmeņa trenera Mark Duncan".

Pēdējās izmaiņas , 13.04.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē