Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ar Krištopanu vadībā

Latvijas Golfa federācijas (LGF) biedri ārkārtas kopsapulcē trešdien ievēlēja jaunu organizācijas prezidentu - par LGF vadītāju kļuva Vilis Krištopans, kurš saņēma vienbalsīgu sapulces dalībnieku atbalstu. Krištopans ir apņēmies vairot LGF spēku gan ar jaunu spēlētāju piesaistīšanu, gan organizācijas nostiprināšanu.

Videokonferences savienojumā no ASV, kur Krištopans pirms atgriešanās Latvijā uzturēsies vēl dažas nedēļas, viņš pastāstīja, ka izvērstu LGF darbības plānu varēs likt priekšā pēc pilnas iepazīšanās ar federācijas situāciju. Ir pārdroši zīmēt lielus plānus, vēl nezinot situāciju saimniecībā, taču noteikti durvis uz golfu vajag atvērt lielajai masai, kam golfs vēl arvien tumša bilde, vienu no galvenajiem darbības mērķiem iezīmēja Krištopans.

GK "Viesturi" prezidenta Gunāra Pīlādža uzrunāts, Krištopans pārdomājis piedāvājumu un sarakstījis uz lapas visus par un pret. Garajam negāciju sarakstam nekas daudz pretim neparādījās, tomēr Krištopans nolēma piekrist jaunajam izaicinājumam. Gan tādēļ, ka pietiks tam laika, gan apzinoties, cik daudz viņam pašam golfs ir devis. Turklāt aktīvā sporta spēlētāja statusam pamazām samazinoties, LGF prezidenta amatā paveras jauna iespēja no golfa ne tikai ņemt, bet arī dot pretim.

"Runāt ir viegli, bet grūtības sākas, kad jāstrādā," uzsvēra jaunievēlētais LGF prezidents. "Iesim uzbrukumā un tad redzēsim. Tehnoloģiju laikmetā jātiek priekšā igauņiem. Virtuālā pasaulē [LGF] jāizskatās ļoti labi, lai nopietni runātu ar sponsoriem. Mums jāapvieno jau esošie spēki - lai nav publika dažādos kaktos, un visi neapmierināti," dažus darbības virzienus iezīmēja Krištopans.

Golfa popularitātē un spēlētāju skaita pieaugumā Latvija iepaliek ne tikai aiz Igaunijas, bet arī Lietuvas. Krištopans cer, ka izdosies panākt pašvaldību iesaistīšanos bērnu un jaunatnes golfā, kas palielinātu jauno spēlētāju skaitu. Latvija golfā var lepoties ar unikālu kvalitātes rādītāju, jo uz 669 HCP karšu īpašniekiem ir divas meitenes (Māra Puisīte un Linda Dobele) ASV augstskolu komandās plus pērn vēl šajā sistēmā bijusī Krista Puisīte un Laura Jansone Dāmu Eiropas tūrē. Krištopans atzina, ka Amerikā neviens netic šādas proporcijas iespējamībai.

Balsojumā par Krištopana kandidatūru bija visi septiņi klātesošie federācijas biedru pārstāvji. Pārstāvētas sapulcē bija septiņas no astoņām LGF iesaistītajām organizācijām. Krištopans mājās būs marta beigās vai aprīļa sākumā, taču viņš uzsvēra, ka mūsdienu komunikāciju laikmetā fiziskās atrašanās vietai nav būtiskas nozīmes, un pirmā komunikācija par veicamajiem darbiem risināsies jau dažas stundas pēc vēlēšanām.

LGF biedri pateicās federācijas līdzšinējam prezidentam Vitautam Tučkum par viņa ilggadējo ieguldījumu un veikumu golfa sabiedrības labā. Pamatojot savu lēmumu atkāpties, Tučkus paskaidroja, ka katrā veidojumā pienāk brīdis, kad nepieciešamas pārmaiņas, lai ienāktu jaunas aktivitātātes un jauni cilvēki.

Tučkus sagaida, ka Krištopana ievēlēšana būs liels ieguvums visiem esošajiem un nākamajiem golferiem, turklāt jaunais prezidents būs tilts, kas varēs savienot golfa sabiedrības konservatorus un modernistus. LGF prezidenta amatā Tučkus darbojās kopš 2006.gada marta vidus.

Jau vēstīts, ka golferi iepriekš federācijas prezidenta amatam ieteica trīs kandidātus, taču Mareks Nemme lūdza viņa kandidatūru neizskatīt, jo jaunu pienākumu veikšanai nevarētu veltīt pienācīgi daudz laika, bet Edgars Zālītis pauda atbalstu Krištopanam, kurš tādējādi balsošanā bija vienīgais kandidāts.

Trešdien pieauga arī LGF biedru skaits - līdzšinējām organizācijām pievienojās arī golfa klubs "Reinis" un "Reiņa Trases" golfa laukums.

Pēdējās izmaiņas , 12.03.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē