Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Savs 'Race' arī LPGA tūrē

LPGA tūrē trešdien paziņoja par visas sezonas garumā paredzētu "Race to CME Globe" punktu uzskaiti, kas rezultēsies viena miljona dolāru balvā gada noslēguma Tūres čempionātā. Punktus cīņā par dāmu golfā lielāko atsevišķo balvu golferes sāks krāt janvārī turnīrā Bahamu salās, bet rēķiniem svītru pavilks novembrī pēc spēlēšanas Meksikā.

Tūres čempionātam ar divu miljonu dolāru balvu fondu kvalificēsies 72 golferes, kas sezonā būs nodrošinājušas lielāko punktu skaitu. Sezonas laikā uzkrātos punktus pirms noslēguma turnīra pārrēķinās, saglabājot proporciju par labu līderēm. Pārrēķinātos punktus summēs ar noslēguma čempionātā gūtajiem punktiem, lai noteiktu miljona dolāru balvas ieguvēju.

Punktus turnīros piešķirs tikai LPGA tūres biedrēm, kas pārvarēs katu. Turnīros, kur kats nav paredzēts, punktus saņems TOP 40, bet "Lorena Ochoa Invitational" - TOP 20. Ja standarta turnīrā uzvarētāja saņems 500 punktu, par "Major" titulu būs 25% uzcenojums jeb summā 625 punkti.

LPGA tūres komisārs Michael Whan uzsvēra, ka jaunā sistēma sajūdz kopā visus sezonas turnīrus, katrās sacensībās radot lielāku intrigu gan spēlētājām, gan skatītājiem.

Pēdējās izmaiņas , 09.01.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē