Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Golfs raktuvju vietā

Pie jauna golfa objekta tikusi Polijas pilsēta Bitoma, kuras centrā izveidots deviņu bedrīšu golfa laukums. Bijušajā akmeņogļu raktuvju teritorijā golfs pašlaik aizņem 26 hektārus, taču pāris gados plānots izveidot arī otru bedrīšu deviņnieku.

Vairāku desmitu miljonu zlotu (1 PLN=0,17 LVL) vērto projektu realizē 100 hektāru platībā, kur paredzēts izvietot arī dzīvojamās mājas, aprūpes centru un komercplatības. Par teritorijas simbolu izvēlēts 57 metrus augstais šahtas tornis "Krystyna", kas saglabāts kā projekta centrālais objekts.

Pirmo reizi Polijā golfa laukums ierīkots bijušo raktuvju vietā. Golfa bedrītes viļņotā reljefā izvietotas starp bijušo raktuvju dīķiem. Golfa laukuma arhitekts ir vācietis Christoph Stadler, bet sarežģītās vides dēļ piesaistīja arī citus ekspertus no Vācijas un ASV.

Investora Michal Goli un viņa uzņēmuma "Armada Development" ideja ir radīt jaunu pilsētas rajonu ar golfa laukumu un pieejamu sabiedrisko telpu. Zināmā mērā projekta īstenošanā ir iesaistīti arī igauņi, kas piegādāja pamatīgu daudzumu kūdras.

Pēdējās izmaiņas , 12.12.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē