Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Par grīna pielīdzināšanu divi mēneši nosacīti

Anglijas golferi Simon Dyson Eiropas tūrē nosacīti diskvalificēja uz diviem mēnešiem, kā arī viņam jāmaksā prāvs sods. Nopietnās sankcijas sekoja pēc Dyson diskvalifikācijas oktobrī "BMW Masters", kur viņš pielīdzināja grīnu un pieskārās ripinājuma līnijai.

Pēc 36 bedrītēm Dyson dalīja otro vietu, taču pēc otrā raunda viņu diskvalificēja par nepareiza rezultāta parakstīšanu. Dyson nebija sev ierakstījis divu sitienu sodu 8.bedrītē, kur viņš ar bumbiņu pēc tās nomarķēšanas uz savas ripināšanas līnijas piespieda apava dzelkšņa radītu negludumu.

Eiropas tūrē atzina, ka Dyson pieļāvis nopietnu uzvedības kodeksa pārkāpumu, un spēlētājam ceturtdien bija jāierodas uz lietas izskatīšanu. Komisija atzina, ka Dyson par tik nopietnu pārkāpumu būtu pelnījis tūlītēju diskvalifikāciju, tomēr to nepiešķīra golfera iepriekš nevainojamās uzvedības dēļ, kā arī tādēļ, ka viņa rīcībā nesaskatīja krāpšanos.

Diskvalifikācija stāsies spēkā, ja Dyson 18 mēnešos pieļaus jebkādu noteikumu pārkāpumu. Golferim arī jāsamaksā 30 000 mārciņu sods un jāsedz tūrei 7500 mārciņu izdevumi par lietas izskatīšanu.

Pēdējās izmaiņas , 06.12.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē