Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbes dramatiskais kritiens

LPGA sezonas pēdējā turnīrā Natālija Gulbe Floridā pirms noslēguma kārtas dalīja līderpozīcijas ar -11 zem PAR, taču viņas veikumu pēdējā raundā golfa apskatnieki nosauca par spožu kritienu. Pēdējās 18 bedrītes svētdien izspēlējusi ar +10 virs PAR, Gulbe finišēja trešā desmita beigās.

Gulbe pēdējā raundā četras no astoņām pirmajām bedrītēm "Tiburon Golf Club" laukumā izspēlēja ar bugijiem un ātri šķīrās no izredzēm uz karjerā otro uzvaru LPGA mēroga sacensībās. Gada pirmajā pusē Gulbe ilgstoši ārstējās no malārijas, jo saslima pēc sacensībām Taizemē.

Uzvarēja ķīniete Feng Shanshan, kura pēdējās 18 bedrītes izspēlēja ar -6 zem PAR un turnīrā pirmo vietu nodrošināja ar -15 zem PAR. Par uzvaru pasaules ranga septītās vietas īpašniece Feng saņēma 700 000 dolāru, kas ir lielākā naudas balva sieviešu profesionālajā golfā.

Pirmo turnīru profesionāles statusā aizvadīja līdzšinējā amatieru ranga līdere jaunzēlandiete Lydia Ko, kura ar -4 zem PAR dalīja 21.vietu.

Savukārt Melburnā aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā uzvarēja mājinieks Jason Day, kurš kopā ar Adam Scott nodrošināja Austrālijai pirmo vietu arī komandu ieskaitē. Day turnīrs bija emocionāli smags, jo novembrī Filipīnās taifūnā gāja bojā astoņi viņa radinieki - vecāmāte, tēvocis un seši brālēni.

Day summā nospēlēja ar -10 zem PAR un par diviem sitieniem apsteidza otrās vietas ieguvēju dāni Thomas Bjorn. Komandu cīņā austrālieši par 10 sitieniem bija priekšā tuvākajiem konkurentiem ASV.

Pēc uzvaras Day mudināja Riodežaneiro olimpisko spēļu organizatorus sacensību formātā iekļaut komandu cīņas elementu. Ar "Melbourne Royal" laukumā aizvadīto sacensību formātu Day bija ļoti apmierināts.

LPGA Titleholders turnīra REZULTĀTI

Pasaules kausa izcīņas REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 25.11.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē