Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunumi Noteikumu skaidrojumos

R&A un USGA otrdien publicēja izmaiņas golfa Noteikumu skaidrojumos ("Decisions on the Rules of Golf"), kas stāsies spēkā 2014.gada 1.janvārī. Noteikumu skaidrojumus pārskata ik pēc diviem gadiem, lai tos maksimāli tuvinātu taisnīgas spēles izpratnei.

Noteikumu skaidrojumos atšķirībā no Noteikumiem ir iekļautas vairāk nekā 1200 specifiskas situācijas, kas daļai golferu spēlē varbūt nekad nebūs aktuālas. Tomēr arī Noteikumu skaidrojumos ir situācijas, kuru pārzināšana var izrādīties noderīga jebkurā spēlē.

Jaunajā izdevumā ir veiktas 87 izmaiņas, ieviesti trīs jauni skaidrojumi, 59 skaidrojumi pārskatīti, bet 24 skaidrojumi atsaukti.

Izdevums "Decisions on the Rules of Golf" atšķirībā no golfa Noteikumiem un amatiera statusa Noteikumiem nav tulkots latviski, tādēļ interesentiem būs jālūko pēc izdevuma oriģināla, vai jāsagaida, kad jaunais variants tiks nopublicēts R&A vai USGA mājaslapā.

R&A Noteikumu un aprīkojuma standartu direktors David Rickman paskaidroja, ka jaunais Noteikumu skaidrojuma izdevums ļaus veiksmīgāk atrisināt situācijas, kas saistītas ar viedtālruņu un augstas izšķirtspējas video izmantošanu.

Piemēram, jauns Nolēmums 14-3/18 apstiprina atļauju spēlētājam raunda izspēlē bez Noteikumu pārkāpuma izmantot viedtālruni, lai iepazītos ar laika ziņām.

Savukārt atbilstoši jaunam Nolēmumam 18/4 augstas izšķirtspējas televīzijas attēlā redzamā bumbiņas izskustēšanās netiks uzskatīta par notikušu, ja būs pietiekams pamats uzskatīt, ka spēlētās ar neapbruņotu aci to varēja nepamanīt.

Pārskatītais Nolēmums 25-2/0.5 palīdzēs grafiskos attēlos saprast, kādā situācijā bumbiņa var tikt uzskatīta par ieurbušos zemē, bet Nolēmums 27-2a/1.5 ļauj spēlētājam doties uz priekšu apmēram 50 jardu bez pazaudētām tiesībām atgriezties un spēlēt provizorisko bumbiņu.

Angļu valodā pieejams pilns izmaiņu TEKSTS.

Pēdējās izmaiņas , 20.11.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē