Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules kauss pēc Rio receptes

"The Royal Melbourne Golf Club" trešdien sāksies Pasaules kausa izcīņa, kas risināsies olimpiskajā formātā un ļaus nojaust, kas gaidāms 2016.gadā Riodežaneiro. Iespēju cīnīties par Pasaules kausu golferi ieguva pēc atlases kritērijiem, kas būs spēkā arī dalībnieku sastāva noteikšanā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Vieta Pasaules kausa izcīņā tika garantēta pasaules rangā 15 spēcīgākajiem, tiesa, ar nosacījumu, ka vienu valsti nedrīkst pārstāvēt vairāk kā četri golferi. Turpmākās vietas aizpildīja pārējie golferi ranga secībā ar katrai valstij noteiktu divu dalībnieku ierobežojumu.

Turnīra pirmajā dienā vēl tiks spēlēts Pro-Am, bet sacensības sāksies ceturtdien. Sitienu spēlē apmēram 60 dalībnieku izspēlēs četras kārtas. Būs gan individuālā, gan valstu komandu ieskaite, kur iekļaus divu spēlētāju rezultātu summu.

Pasaules kausa nosacījumi paredz arī dažas atšķirības salīdzinājumā ar olimpisko turnīru. Austrālijā atsevišķi spēlēs Anglija, Skotija, Velsa un Īrija, kas ietver arī Ziemeļīrijas golferus. Savukārt olimpiskajās spēlēs būs vienota Lielbritānijas izlase, kurā varēs spēlēt angļi, skoti, velsieši un ziemeļīri, bet zem atsevišķa karoga būs Īrija. Komandu ieskaite arī ir spēkā Pasaules kausa izcīņā, bet ne olimpiskajā turnīrā.

Pasaules kausu iepriekšējā turnīrā izcīnīja amerikānis Matt Kuchar, uz kuru olimpiskajā aspektā aci jau metuši arī ukraiņi. Pēc cita formāta rīkotajā iepriekšējā turnīrā 2011.gadā Kuchar bija vienā komandā ar Gary Woodland, bet šoreiz viņa partneris komandu vērtējumā būs Kevin Streelman.

Individuālo sitienu spēli Pasaules kausa izcīņā ieviesa šogad, lai līdzinātos olimpiskajam formātam. Atšķirībā no olimpiskajām spēlēm Pasaules kausa izcīņā ir balvu fonds - astoņi miljoni dolāru, no kuriem individuālajā ieskaitē sadalīs septiņus miljonus, turpretim atlikušais miljons atvēlēts 25 komandu ieskaitei. Labākā komanda saņems 600 000 dolāru, bet uzvarētājs individuālajā konkurencē - 1,2 miljonus.

Apmēram 15 golferu spēlēs tikai individuālajā vērtējumā, jo būs vienīgie savas valsts pārstāvji.

Pēdējās izmaiņas , 19.11.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē