Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pāru sezonas turpinājums

Golferiem nevēloties atteikties no sacensību sezonas turpināšanas, attiecīgi pieskaņojas arī sinoptiķi, ziemas iestāšanos tik drīz nesteidzot prognozēt. "Ozo Golf Club" sestdien rīko Novembra Pāru turnīru, bet "Viesturos" svētdien risināsies Mārtiņdienas mači, kas arī paredzēti komandu ieskaitē. Tālāk aplūkojami arī nolikumi.

"Ozo" spēlēs scramble itin liberālā formātā, kur īpaša vērība veltīta komandas handikapa aprēķināšanai. Papildu nosacījums ir katra spēlētāja vismaz trīs pirmo sitienu ieskaitīšana komandas rezultātā.

Jau vēstīts, ka "Viesturos" svētdien Mārtiņdienas kausa izcīņa būs Chapman formātā. īpaša pretimnākšana Mārtiņiem, kam laukums uzsauc bezmaksas green fee.

Novembra Pāru turnīrs
 
2013. gada 9. novembrī, plkst. 10:00

Sacensību nolikums

1. Sacensību vieta un laiks:
Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2013. gada 9. novembrī.
 
2. Sacensību formāts un noteikumi:
 2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba un Ozo Golf Club apstiprinātiem golfa noteikumiem.
 2.2. 18 bedrīšu sitienu spēle.
 2.3. Sacensības notiek komandu konkurencē (2 cilvēku komandā). Formāts – scramble (HCP netto ).
 2.4. Noteikumi: Komandas spēlē scramble. Pēc 18 bedrīšu izspēles no pāra rezultāta tiek atņemts komandas HCP (komandas HCP aprēķina formula – , no mazākā HCP ņem 35 procentus, no lielākā HCP ņem 15 procentus; proti, ja Armanda HCP ir 6 un Edgaram ir 24, tad Armanda HCP scramble spēlē ir 2,1, bet Edgara HCP ir 3,6. Pāra HCP summa ir 5,7 – ar šādu komandas HCP viņi piedalās turnīrā. Ja spēlētāju HCP pēc slope piemērošanas ir vienādi, no katra spēlētāja HCP tiek ņemti 25 procenti.

Papildnosacījumi no tee:
Spēles laikā komandā obligāti jāizvēlas kā minimums katra spēlētāja 3 tee sitieni.

PIEMĒRS. Ja komanda nav izvēlējusies nevienu spēlētāja A tee sitienu līdz 16. bedrītei, tad 16., 17., 18. bedrītē komanda ir spiesta turpināt spēli pēc spēlētāja A tee sitiena (spēles kartiņā komandai jāatzīmē, kādās bedrītēs, kurš spēlētājs ir veicis tee sitienu).
No fairway un grīna sitienu kārtību izvēlas. (No fairway bumbiņu noliek ne tālāk kā 15 cm no iepriekšējā sitiena vietas). Ja bumba tiek spēlēta no „rafa”, tad bumbiņa jādropē „rafā”. Bunkurā otro bumbu jādropē.

Rezultāts tiek fiksēts tad, kad kāda no bumbām ir bedrītē.
PIEMĒRS. Spēlētājs A ripina uz „birdie put”. A izsit nedaudz garām pēc tam uzreiz pienāk un ieripina bumbu bedrē (it kā nodrošinot komandai „par”) nepagaidījis, kamēr citi izspēlēs iepriekšējo sitienu. Šai gadījumā komanda sev ieraksta „par”.

 2.5. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).
 2.6. Slope tiek piemērots.
 2.7. 2013.gada HCP kartes obligātas.
 
3. Komandas:
3.1. Komandas sastāda paši sacensību dalībnieki. Katrā komandā var spēlēt arī viens profesionālis.
3.2. Komandā kopā var spēlēt gan sievietes, gan vīrieši, ( sievietes spēlē no sarkanajiem „tee”, vīrieši no dzeltenajiem „tee”). Latvijas junioru izlases dalībnieki un profesionāļi spēlē attiecīgi no dzeltenajām (dāmas) un baltajām (kungi) izsitiena vietām.
 
4. Starta laiks: visiem vienlaicīgi (shot gun) pulksten 10.00 saskaņā ar bedrīšu izlozi. Reģistrēšanās ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta laika kluba recepcijā.
 
5. Pieteikšanās sacensībām: līdz 07.11.2013 plkst. 15.00 Ozo Golf Club recepcijā. Komandu skaits ierobežots – 50.
 
6.Vietu dalīšana: Sacensībās uzvar tā komanda, kas uzrāda labāko rezultātu pēc HCP netto (stroke mīnus komandas HCP). Ja komandām ir vienāds rezultāts, notiek pārspēle uz 13. bedrītes. Uzvar tā komanda, kuras spēlētājs piesit tuvāk bedrītei no „tee”.
 
7. Dalības maksa:
Ls- 15. RGS audzēkņiem – Ls7. 

Ozo Golf Club sacensību komiteja

MĀRTIŅDIENAS KAUSS 2013 - Open

SACENSĪBU NOLIKUMS

1.Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina golfa laukuma “Viesturi” sacensību komiteja. Galvenais tiesnesis – Dāvis Puksts.

2. Sacensību vieta un laiks

2.1. Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi.

2.2. Spēlētājiem 2013. gada HCP kartes obligātas.

2.3. Sacensības notiek: Svētdien, 10. novembrī

3. Sacensību formāts un noteikumi

3.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Senterdrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

3.2. Spēles formāts – komandas sacensības 18 bedres, CHAPMAN SYSTEM.

- Pāru kauss – komanda 2 spēlētāji.

- Sacensību formāts: Pasaulē šo formātu pazīst kā Chapman System vai Pinhurst 2 person scramble. Komandā ir 2 spēlētāji. Abi spēlētāji veic tee sitienus. Pēc tam A spēlētājs dodas pie B spēlētāja bumbas, bet B spēlētājs pie A spēlētāja bumbas. Pēc otrajiem sitieniem komanda nosaka bumbu, ko spēlēs tālāk (kā labāko). Ja tiek izvēlēta A spēlētāja bumba, tad trešo sitienu veic B spēlētājs. Ja pēc otrā sitiena kā labākā tiek izvēlēta B spēlētāja bumba, tad trešo sitienu veic A spēlētājs. Pēc otrā sitiena spēlē paliek tikai viena bumba. Tālāk bumbas izspēle notiek pamīšus , līdz tā tiek raidīta mērķī – bedrītē. Sacensībās uzvar komanda (pāris), kas veic vismazāk sitienus, izspēlējot 18 bedrītes, atņemot no kopējā sitienu skaita pāra HCP.

3.3. Komandas kopējais HCP ir 40% no abu spēlētāju HCP summas, bet kura nevar būt lielāka par 60. Komandai, kurai HCP summa ir lielāka par 60, aprēķiniem pieņem HCP 60.

3.4. Tee: Kungi – Dzeltenās, Dāmas un Kundzes – Sarkanās, Seniori (no 55 gadiem) – Zilās, Jaunieši (līdz 12 gadiem) – Sarkanās. Latvijas Juniora izlases dalībnieki spēlē no dzeltenajām (puiši) un zilajām (meitenes) izsitienu vietām.

3.5. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

3.6. Spēlētāji ar HCP virs 36 sacensībās var piedalīties ar HCP 36.

3.7. Viesturu laukuma Slope index tiek piemērots.

3.8. Jaunieši un profesionāļi startē kopējā ieskaitē ar pārējiem.

4. Vietu dalīšana

4.1. Uzvar komanda ar zemāko Netto rezultātu ( Stroke – HCP ).

4.2. Ja vairākas komandas dala pirmo, otro vai trešo vietu, uzvar komanda ar zemāko HCP. Ja HCP, vienādi notiek “pēkšņās nāves” pārspēle. Pārspēle notiek uz 9. bedrītes, ja uzvarētājs nav noteikts, pārspēle tiek atkārtota.

5. Starta laiks

Starts plkst.10.00 vienlaicīgi no visām bedrītēm saskaņā ar izlozi. Reģistrācija 30 minūtes pirms starta.

6. Pieteikšanās un dalībnieku skaits

6.1. Dalībnieku skaits – 48.

6.2. Pieteikšanās sacensībām līdz 7. novembra, plkst.17.00. Pieteikšanās Golfa laukumā Viesturi. Tel. 26444390

6.3. Izloze notiks 7. novembrī, plkst. 17.00.

7. Dalības maksa un apbalvošana

7.1. Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 15 LVL/21,34 EUR.

Pusdienas iekļautas cenā. Pusdienas nodrošina Golfa laukuma Viesturi restorāns – Krogs „Vecmeita ar kaķi”.

7.2. Golfa Kluba Viesturi biedriem dalības maksai 50% atlaide ( 2013. gada biedra kartes obligātas).

7.3. Viesturu laukuma sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti, pārējiem green fee 10 LVL /14.23 EUR. Jauniešiem līdz 18 gadiem green fee 5 LVL/7.11 EUR. Visiem 10. novembra vārda dienas gaviļniekiem green fee bez maksas.

7.4. „Davis Golf Style Academy” Junioru programmas dalībniekiem Green fee par brīvu.

7.5. Balvas saņem komandas, kuras iegūst - 1., 2., un 3. vietu. 7.6. Apbalvo tālāko sitienu Kungiem – 5./14. bedrītē, Dāmām – 8./17. bedrītē.

7.7. Apbalvo tuvāko sitienu 2./11. bedrītē un 7./16. bedrītē.

7.8. Balvas no Golfa kluba Viesturi.

7.8.1. Speciālās balvas uzvarētājiem no Viesturu laukuma.

Sacensību orgkomiteja

04.11.2013

Pēdējās izmaiņas , 04.11.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē