Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Samērīgāk ar prasmēm

Pamazām arī Eiropā sāk iemantot atsaucību USGA un Amerikas PGA virzītā iniciatīva pietuvināt starta vietas golferiem, kuri spēlē izklaidei un savam priekam. Programmai šovasar pievienojas arī prestiži laukumi, tostarp "PGA Catalunya Resort" pie Barselonas.

Daudz lielāku popularitāti programma "Tee It Forward" jau ir ieguvusi ASV, kur tai pievienojušies vairāk nekā 2000 laukumu. Programmai, ko atbalsta arī 18 "Major" turnīru uzvarētājs Jack Nicklaus, jāiedrošina jaunpienācējus un augsta handikapa golferus spēlēt no sava sitiena distanei atbilstošiem tee.

Spēlēšanu no tuvākām starta vietām iniciatīvas autori pasniedz kā vienu iespējamu risinājumu golferu skaita palielināšanai, it īpaši dāmu un jauniešu vidū. Spēlēšanu no savām prasmēm atbilstošākām starta vietām uzskata arī par noderīgu, lai golfā nepazaudētu gadījuma rakstura spēlētājus.

Spānijā golferu skaits ir sarucis līdz 2006.gada līmenim, tādēļ nacionālā golfa federācija atbalstīja Eiropai jauno iniciatīvu.

Racionāli radušos situāciju novērtēja Nicklaus, sakot, ka mīl golfu, taču būs pirmais, kurš norādīs uz spēlē nepieciešamajām pārmaiņām. "Mēs visi spēlē iesaistītie pastāvīgi mudinām golferus spēlēt no savai meistarībai atbilstošiem tee, taču golferi pārāk bieži cenšas no golfa laukuma pakampt tik daudz, cik spēj. No tā beigu beigās cieš rezultāta kartīte un spēles bauda," uzsvēra veterāns.

Pēdējās izmaiņas , 17.10.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē