Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pirms LPGA kvalifikācijas 13.vieta

Krista Puisīte trešdien Floridā finišēja dalītā 13.vietā "SunCoast Ladies Series" turnīrā, tomēr svarīgāks par visu pārējo ir apstāklis, ka tikai dažas dienas Latvijas golferi šķir no starta LPGA tūres otrās kārtas kvalifikācijas turnīrā, kur startēs teju divi simti spēlētāju.

No "Orange Tree Country Club" Krista šķīrās ar 77 sitieniem (+5) pēdējā raundā un +9 trīs dienu summā. Par aizvadīto turnīru nesalīdzināmi svarīgāka būs spēle LPGA otrajā kvalifikācijā, kas sāksies nākamo otrdien.

Sākotnējā pieteikumā dalībai tūres kvalifikācijas otrās kārtas turnīrā ir iekļautas 195 spēlētājas, lielākoties no ASV un Āzijas valstīm. Krista sarakstā ir vienīgā golfere no Austrumeiropas valstīm, ja vien tām nepieskaita Kazahstānu un tās spēlētāju Jamila Jaxaliyeva.

LPGA kvalifikācijas otrās kārtas turnīrā četrus raundus bez kata izspēlēs no 8. līdz 11.oktobrim "Plantation Golf and Country Club", kur golferes iepazīs "Bobcat" un "Panther" laukumus. Ja iejauksies pārāk skarbi laikapstākļi, rezervē paredzēts arī 12. oktobris.

Kristai un citām pirmo kvalifikāciju pārvarējušām golferēm otrajā turnīrā pievienosies LPGA fārmtūres spēlētājas un tūres golferes, kas trīs gadus nav startējušas oficiālās sacensībās. Pieteikties varēja arī pasaules ranga TOP 300 spēlētājas, kam pēc citiem kritērijiem nav garantēta dalība uzreiz izšķirošajā trešajā kvalifikācijas turnīrā.

Līdzās sportiskiem kritērijiem pretendentēm jārēķinās arī ar nopietniem izdevumiem, jo dalība otrajā kvalifikācijas turnīrā finanšu bilancē atstāj 4000 dolāru mīnusu. Tiesa, pirmās kvalifikācijas dalībniecēm tas prasa par tūkstoti mazāk, taču viņām jau iepriekš bija jāiemaksā 2500 dolāru - tieši tik saņēma "SunCoast Ladies Series" turnīra uzvarētāja Karlin Beck.

Tomēr izaicinājums tikt trešajā kvalifikācijas līmenī būs lielāks par visiem pārējiem faktoriem. Visām otrajā kvalifikācijā spēlējušām golferēm būs garantēts kāds statuss uz nākamo sezonu fārmtūrē, taču ne jau tā dēļ kāda spēlētāja stāsies uz tee.

"Suncoast Ladies Series" turnīra REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 03.10.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē