Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropai cīņa par nākotni

Nav jau tā, ka dāmu Eiropas tūres nākotni izšķirs Solheim kausa izcīņas rezultāti. Tomēr nedēļas nogalē Indiānas štatā Vecās pasaules cīņa ar ASV komandu ietekmēs sponsoru interesi, un no tā jau savukārt būs atkarīgs, cik skanīgi vārdi būs redzami dažādu turnīru dalībnieču sarakstos. Eiropas līdere Annika Sorenstam uzskata, ka mačā gandrīz viss būs atkarīgs no veiksmīga sākuma.

 

Kopš 1990.gada, kad Solheim kausu izcīnīja pirmo reizi, ASV ir vadībā ar 5:3, turklāt amerikānietes vēl ne reizi nav zaudējušas Atlantijas okeāna savā pusē. Pirms diviem gadiem Zviedrijā Eiropas komandas pārākums gan izrādījās neapstrīdams – 17,5:10,5.

 

Ja „Crooked Golf Club” izdosies veiksmīgs sākums, Eiropai ir labas izredzes paturēt kausu vēl uz pāris gadiem, uzskata Sorenstam. „Svarīgi ir sākumā izvirzīties vadībā,” teica Sorenstam. „Jāuzdod temps, un, ja izdodas iegūt pārsvaru, tas palīdz. Atspēlēties ir grūtāk. Ļoti svarīgas būs pirmās spēles, pirmās bedrītes, pirmā diena.”

 

Eiropiešu kapteine Catrin Nilsmark ir pārliecināta, ka nav nekādu šķēršļu uzvarai, jo nekas radikāls pēdējos pāris gados spēku samēros nav noticis. Ja izdosies uzvarēt, tas palīdzēs dāmu golfa attīstībai Eiropā, gan veicinās „European Tour” popularitāti, uzskata Nilsmark. Tomēr viņa atzīst, ka par favorītēm uzskatāmas pretinieces.

 

Eiropas komandā spēlēs arī Laura Davis, kura vienīgā būs piedalījusies visās deviņās Solheim kausa izcīņās. Savukārt par pasaulē labāko golferi uzskatītā Sorenstam sprieda, ka ar mierīgu spēli pie uzvaras netikt, un nāksies cīnīties par bērdijiem.

 

ASV komandā kopā ar Natāliju Gulbi spēlēs visu laiku jaunākā Solheim kausa izcīņas dalībniece, 19 gadus vecā Paula Creamer, kura jau paspējusi paredzēt Eiropai zaudējumu. Creamer pirmajā sezonā LPGA tūrē guvusi divas uzvaras, un ar 1,24 miljoniem dolāru ir šosezon trešā veiksmīgākā pelnītāja. Savukārt Sorenstam norādīja, ka vārdi šādā reizē ir lieki, un visu rādīs golfa nūjas.

 

Nav tā, ka pie spēlēšanas tiks tikai jaunkundzes – ASV komandā cīnīsies arī 49 gadus vecā Beth Daniel. Amerikānietes pirsm turnīra rīkoja ne tikai kopīgus treniņus, bet arī pusdienas, lai veicinātu komandas kopības apziņu, turklāt viņu kapteine Nancy Lopes regulāri apzvanīja spēlētājas, lai uzturētu cīņassparu.

 

Solheim kausa izcīņas foursomes pāri piektdienas cīņām: 

    ASV                    Eiropa    Beth Daniel &      v   Carin Koch &    Paula Creamer          Catriona Matthew    Cristie Kerr &     v    Laura Davies &    Natālija Gulbe        Maria Hjorth    Christina Kim &    v   Sophie Gustafson &    Pat Hurst              Trish Johnson    Michele Redman &   v   Annika Sorenstam &    Laura Diaz             Suzann Pettersen

Pēdējās izmaiņas , 09.09.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē