Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Nesaule pārņem ģenerālsekretāres pienākumus

Latvijas Golfa federācijas biedri trešdien sapulcē itin lielā vienprātībā vienojās par LGF turpmākās vadības modeli. Federācijas ģenerālsekretāre turpmāk būs Aiga Nesaule, savukārt federācijas prezidenta amatu saglabāja Vitauts Tučkus.

Nesaule jau vairākus gadus vada "GolfsABC" programmu skolu jaunatnei, kā arī darbojas bērnu apmācībā Salienā un vēlāk Rīgas Golfa skolā. C kategorijas treneres sertifikātu ieguvusī Nesaule golfu ir iepazinusi no iekšpuses, un jaunajā amatā viņai būs iespēja pierādīt organizatoriskās prasmes augstākā līmenī.

Gan līdzšinējā LGF ģenerālsekretāre Santa Puče, gan Tučkus atkāpās no amata, paužot pārliecību, ka visu iespējamo ir paveikuši, un jādarbojas jauniem spēkiem. Puče neslēpa, ka darbs Rīgas Golfa skolā ar bērniem viņas sirdij ir tuvāks, un atkāpšanos no ģenerālsekretāres pienākumiem veicinājuši arī privāti apstākļi.

Vismaz pašlaik pilnībā no LGF Puče vēl neaiziet, jo ģenerālsekretāres vietnieces amatā nodos lietas Nesaulei, kam tomēr jāapgūst daudz jauna. Pučes vārds arī kļuvis par zīmolu R&A, kas palīdzējis Latvijā virzīt un finansēt daudzas nozīmīgas golfa lietas. Iedibinātās saiknes ar golfa jumtorganizāciju un tās struktūru vadītājiem Puče solīja nesaraut, lai arī turpmāk nezustu iespējas Latvijai saņemt tik nepieciešamo palīdzību.

Tučkus no amata atkāpās ne jau ar nodomu tajā atgriezties, tomēr LGF biedri šādu risinājumu uzskatīja par pašreizējā situācijā pareizāko. Par LGF prezidentu federācijas biedri varēs lemt arī pavasarī, ja uzskatīs to par vajadzīgu. Gatavību LGF prezidenta amatā darboties golfa sabiedrības labā trešdien sapulcē apliecināja Edgars Zālītis, un nav izslēgta iespēja, ka viņa kandidatūra nākotnē tiks izskatīta atkārtoti, piedāvājot līdz tam iesaistīties federācijas darbā.

Uz LGF ģenerālsekretāra amatu pretendēja arī Jānis Unbedahts un Irēna Vītola. Radikālu atšķirību pretendentu vīzijās nebija, jo teju ikviens golferis zinās teikt, ka jāatīsta junioru golfs, jāsakārto handikapa sistēma un jāpiesaista finansējums daudzo labo ideju un plānu īstenošanai. LGF biedri pēc diskusijām nolēma ģenerālsekretāres amatā apstiprināt Nesauli, kura savu kandidatūru pieteica sapulces dienā.

Federācijas biedru balsojumos Tučkus saņēma vienprātīgu atbalstu, par Nesauli atturējās viens balsotājs, bet par Puči ģenerālsekretāres vietnieces amatā - divi.

Notika arī izmaiņas federācijas valdē - Latviju pametušā Edward Charnock vietā Salienu pārstāvēs Kārlis Lūsis, savukārt Guntars Dobelis aizstāja Kārli Eniņu kā "Davis Golf Style" akadēmijas pārstāvis.

Pēdējās izmaiņas , 18.09.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē