Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Gaidāmas pārmaiņas

Laika rituma raisītās pārmaiņas ir neizbēgamas, tādēļ jaunas vēsmas Latvijas Golfa federācijas vadībā var uzskatīt par loģiskām, taču tajā pašā laikā tās ir jauna izaicinājuma vēstneši. LGF ģenerālsekretāres amatu nolēmusi pamest Santa Puče, un golfa sabiedrībai jālūko ne mazāk enerģisks viņas aizstājējs.

Pārmaiņu katalizators zināmā mērā bija "Volvo Latvian Open", kas parādīja federācijas darbības modeļa vājās puses. Atstājot praktiski visus organizatoriskos pienākumus vienas darbojošās personas ziņā, diez vai ir pamats visās jomās gaidīt "The Open" līmeņa rezultātu.

Pašlaik ir īstā reize pieteikties tiem, kuri ir pārliecināti par savām spējām un zināšanām, lai sabiedriskā organizācijā visu noorganizētu teicama rezultāta panākšanai. Jaunajai vadībai būs liels izaicinājums nodrošināt nepieciešamos resursus, lai visu paveiktu pakāpi augstākā līmenī. Protams, resursus vienmēr var nopirkt par naudu, tikai tam vajadzīgi līdzekļi, kādu federācijas rīcībā nav, tādēļ drīzāk būs jāmeklē citi risinājumi.

Maz ticams, ka LGF ģenerālsekretārs pārskatāmā nākotnē kļūs par pilnībā apmaksātu izpildamatpersonu. Pienākošos kompensāciju labākajā gadījumā var uzskatīt par izdevumu segšanu. Tajā pašā laikā būs jāspēj attīstīt veiksmīgi ievirzīto sadarbību ar R&A un citām starptautiskajām organizācijām, bez kuru iesaistīšanās, tostarp finansiālas, skats uz vietējo golfa ainavu būtu ievērojami necilāks.

Golfs Latvijā gadu gaitā ir attīstījies un līdzinās strauji augušam akcelerātam, kam jānobriest, lai organisms spētu pilnvērtīgi funkcionēt. Vai Latvijas golfa sabiedrība spēs to paveikt, ir arī katra golfera līdzdalības jautājums, jo patērētāju sabiedrībai atbilstošu darbības sistēmu ar pašreizējo finansiālās līdzdalības modeli ir velti gaidīt.

Nekur no golfa nepazudīs arī Santa Puče, kuras vadītā Rīgas Golfa skola kļūst arvien vērienīgāka, un darba arī tur kļūst tikai vairāk.

Pēdējās izmaiņas , 13.08.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē