Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Tituls Mārai un austrietim

Pirmo reizi karjerā par "Volvo Latvian Open" čempioni svētdien "Ozo" laukumā kļuva Māra Puisīte, savukārt kungiem kausu saņēma austrietis Markus Maukner. Spriedzes un intrigas piesaukšana sacensību aprakstos ir teju vai klišeja, taču tik sīva spēkošanās par uzvaru prestižākajā pašmāju turnīrā tiklab kungu, kā dāmu konkurencē, iepriekš nudien nebija piedzīvota.

Māras pārsvars pār galveno konkurenti Lindu Dobeli 15.bedrītē saruka līdz vienam sitienam, un brīžiem šķita, ka tūlīt iestāsies līdzsvars, tomēr spēku samērs neizmainījās līdz pat brīdim, kad abas favorītes ar pretējām emocijām pameta 18. bedrītes grīnu. Mārai dienas labākais rezultāts (71) un uzvara turnīrā ar +5 virs PAR.

Savukārt kungiem, šķiet, pirmo reizi turnīra vēsturē uzvarētāja noteikšanai ar 54 bedrītēm un trīs dienu spēli nepietika. Summā ar +4 nospēlēja gan Maukner, gan izraēlietis Yair Thaler, tādēļ abi devās uz pārspēli 17. un 18. bedrītē. Pirmais gājiens neko neizmainīja, abiem spēlētājiem stabili vācot PAR.

Izšķiroša bija otrā stāšanās uz 17. tee, kad Thaler taisni pa labi pāri krūmiem raidīja savu bumbiņu ūdens šķērslī. No dropzonas viņš gan spēja pāri dīķim aizsniegt grīnu, taču bugijs bija daudz par daudz, jo Maukner tika pie klasiska bērdija. Austrietis 18. bedrītē pretvējā pārliecinoši izspēlēja PAR, savukārt Thaler otro sitienu trāpīja bunkurā, un vēl viens bugijs pielika punktu intrigai.

Maukner izcēlās arī fair-play ieskaitē, atsaucoties sāncenša lūgumam pirms sitiena no dropzonas noteikt distanci līdz karogam. Savukārt Thaler raunda sākumā nobalansēja uz soda robežas, kad vairākkārt sarunājās ar izraēliešu treneri, lai gan nolikums aizliedz padoma pieņemšanu no komandas vadītāja.

Jo tuvāk sacensību beigām, jo labāk spēlēja Latvijas amatieru čempions Kārlis Broders, pēdējā raundā aizsniedzoties līdz 3.vietai kopvērtējumā. Pēdējā dienā viņš sasniedza čempionātā absolūti labāko raunda rezultātu - 68 sitieni jeb -4, turklāt finišēja ar trīs bērdiju sēriju. Summā nospēlēts ar +7 virs PAR, un veiksmīgās beigas ļāva apsteigt vairākus tādu pašu rezultātu sasniegušos sāncenšus.

Bija iepriecinoši pavērsieni arī dāmu konkurencē. Linda līdzvērtīgi spēkojās ar Māru, turklāt kvalitatīvas spēles līmenī. Vismaz četrās no pēdējām piecām bedrītēm Lindai bija solīdas bērdiju iespējas, kuras gan ne pārāk draudzīgā putera dēļ neizdevās realizēt. Taču te vērts atcerēties, ka karoga pozīciju sarežģītību Maukner uzsvēra pat čempiona uzrunā. Viņš arī uzsvēra, ka par uzvaru pārspēlē bijis pārliecināts, lai gan pēdējās divās dienās ripināšanā gājis ne tā, kā gribēts.

Savukārt Māra apliecināja cīnītājas raksturu, izglābjoties arī no visai patrakām situācijām. Uzvarētāja atzina, ka brīžiem trīcējušas rokas, taču ne sitiena brīdī, turklāt Mārai kedija lomā ļoti palīdzēja studiju komandas draudzene Iman Nordin, kuras miers ļāvis visu uztvert ar nedaudz vēsāku prātu.

Kritiskākā situācija Mārai bija 16. bedrītē, kad otrais sitiens bija jāizdara no fērveja pa kreisi dīķīša priekšā zem vēzienu traucējoša koka. Bumbiņa tomēr pārmeimuroja pāri dīķim, bet trešais sitiens ar vudu jau bija augsta riska piedzīvojums, kas tomēr beidzās laimīgi uz priekšgrīna malas ar sekojošu PAR un saglabātu viena sitiena pārsvaru.

Interesanti, ka Māra par lieku savā spēlē pašlaik ir atzinusi grūtāk savaldāmo draiveri, taču acīmredzams, ka tas nav šķērslis labam rezultātam. Piemēram, izspēlējot ezera 8.bedrīti mierīgi ar dzelžiem, uzvarētāja tika pie klasiska bērdija. Intensīvāki treniņi uzvarētājai sāksies pēc atgriešanās ASV uz studiju laiku, kad varbūt arī draiverim tiks dota iespēja reabilitēties.

Būtisku progresu apliecināja arī trešās vietas ieguvēja Ieva Čače. Lai gan summā ar +20 virs PAR viņa būtiski atpalika no pirmo divu vietu ieguvējām, meistarības kāpums ir acīmredzams.

Cerams, nākamgad turnīra rīkotāji atgriezīsies pie prakses līderu flaitus pavadīt ar rezultātu tablo, jo šoreiz pie 18. grīna pulcējušies skatītāji izšķirošā raunda beigās bija pilnīgā neziņā par spēku samēru un līdz ar to praktiski tika izslēgti no spēles.

Pēdējās izmaiņas , 11.08.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē