Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Vadībā Māra un Austrija

"Volvo Latvian Open" pirmajā sacensību dienā ar labiem rezultātiem iepriecināja līderi, un vēl jo patīkamāk, ka ne bez Latvijas spēlētāju līdzdalības. Dāmām vadībā izvirzījās Māra Puisīte, bet kungiem ar rezultātu mīnusā par līderi kļuva austrietis Markus Maukner.

Nospēlējis ar 70 sitieniem jeb -2 zem PAR, Maukner piektdien bija vienīgais spēlētājs, kam rezultātu kartīti neizraibināja plusos izspēlētas bedrītes. Taču līdera tuvākais konkurents izraēlietis Yair Thaler atpalika tikai par vienu sitienu, bet trešais ar 75 sitieniem bija lietuvietis Kornelijus Baliukonis.

Ne tik spoža diena izvērtās par galvenajiem pašmāju favorītiem uzskatītajiem spēlētājiem, kuru nav pirmajā desmitniekā, un turpinājumā ķert līderus būs grūti. Taču neizpalika arī patīkami pārsteigumi - līdzās junioram Rūdolfam Ķellem labākais no latviešiem bija midamatieru čempions Tālivaldis Pētersons. Abi dala 6.vietu ar +5 virs PAR un par vienu sitienu apsteidz Miku Gavaru, Vili Krištopanu un 2012.gada čempionu somu Jani Hietanen.

Dāmām pirmā sacensību diena parādīja, ka nez vai Latvijas spēlētājām būs konkurentes cīņā par uzvaru. Vai turnīrs pārvērtīsies par Māras Puisītes un Lindas Dobeles dueli, droši vien varēs nojaust sestdienas vakarā. Māra ir līdere ar +1 virs PAR, bet Linda atpaliek par diviem sitieniem. Trešā sešus sitienus aiz līderes ir krieviete Margarita Zakareyshvili. 

Pēc Krievijas izlases izpildītā trika dalībnieku skaits turnīrā saruka par vismaz desmito tiesu. Sacensībās startē vairākas individuāli pieteikušās Krievijas golferes, bet kaimiņvalsts izlasi piektdienas rītā gaidīt bija velti gluži tāpat kā dalības atsaukumu vai citu informāciju no delegācijas. Acīmredzot, pamatotas ir runas, ka Krievijas golfa vadībā atgriezies pirmatnējā haosa stāvoklis, un labā roka pašlaik nezina, vai rumpim ir arī kreisā roka.

Jau pirmajā raundā "Ozo" laukums dalībniekiem atgādināja, ka gaidāms smags pārbaudījums. Lai gan turnīru statistika liecina, ka vissarežģītākā ir 7.bedrīte, šoreiz daudziem dārgi maksāja 4.bedrītes izspēle. Sestās vietas dalītāji Tomi Aronen un Mikolaj Wojnowski nopelnīja attiecīgi četrkāršu un trīskāršu bugiju.

Nākamajā kārtā sestdien Latvijas līderēm jātiecas nostiprināties vadošajās pozīcijās, bet labākajiem pašmāju spēlētājiem kungu konkurencē jālūko ķert rokā pirmās dienas veiksminiekus.

Pēdējās izmaiņas , 09.08.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē